середа, 12 серпня 2009 14:39

Путін наступного року витратить на безпеку Абхазії 15 мільярдів

Путін наступного року витратить на безпеку Абхазії 15 мільярдів
У 2010 році Росія збільшить асигнування на зміцнення безпеки Абхазії - на ці цілі буде виділено близько 15 мільярдів рублів. Про це заявив прем"єр-міністр РФ Володимир Путін на зустрічі з абхазькими журналістами.

За словами глави уряду, в 2009 році на підтримку бюджету Абхазії було виділено 2,5 мільярда рублів. У 2010 році ці кошти будуть виділені в дещо меншому об"ємі. Проте витрати на безпеку Абхазії зростуть. "На облаштування нашої військової бази і держкордону Абхазії ми направимо великі гроші - в районі 15 мільярдів рублів", - уточнив Путін.

"Це зміцнення кордону і створення сучасного, не "Лінії Мажіно", а саме кордону, для того, щоб спілкуватися і з Грузією, і з Росією", - підкреслив він. На ці гроші, роз"яснив прем"єр, буде створена сучасна інфраструктура, облаштовано сам кордон і військова база.

Крім того, за оцінками Путіна, близько чотирьох мільярдів рублів буде потрібно на розвиток транспортної інфраструктури і облаштування прикордонних переходів. У ці витрати включено будівництво шосейної дороги, будівництво моста, ремонт залізниці між Сочі і Сухумі та відкриття між цими містами повноцінного руху по морю. "Поки, скажу чесно, ми конкретних джерел фінансування не визначили", - підкреслив Володимир Путін.

Заява російського прем"єра прозвучала в дні перших роковин грузино-південноосетинського військового конфлікту, після якого Росія визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії. Пізніше незалежність двох республік визнала Нікарагуа, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін наступного року витратить на безпеку Абхазії 15 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі