субота, 30 серпня 2008 18:33

Путін: Ми - жертва агресії і сподіваємося на європейських партнерів

Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін в інтерв"ю німецькому телеканалу ADR в черговий раз закликав відмовитися від політики подвійних стандартів.

"Якщо визнали там (у Косово - прим. Полит.ру), визнайте тоді незалежність Абхазії та Південної Осетії. Ніякої різниці. Ніякої різниці в цих позиціях немає. Це придумана різниця. Там був етнічний конфлікт - і тут етнічний конфлікт. Там були злочини практично з двох сторін - і тут, напевно, їх можна знайти. Якщо попорпатися, напевно, можна знайти. Напевно. Там було ухвалено рішення, що ці народи не можуть жити разом в одній державі - і тут вони не хочуть жити разом в одній державі. Та ніякої різниці немає, і все це чудово розуміють. Все це базікання. Щоб прикрити неправові рішення. Це право сили, називається. Кулачне право. І ось з цим Росія не може погодитися", - сказав прем"єр.

Також він звинуватив європейські країни в слідуванні інтересам США: "Резолюція 1244 була прийнята? Була. Там записано і підкреслено: територіальна цілісність Сербії. Викинули на смітник цю Резолюцію, забули про неї. Намагалися вивернути. Її неможливе було вивернути ніяк. Забули геть. Чому? У Білому домі наказали, і всі виконали. Якщо європейські країни так і далі вестимуть свою політику, то розмовляти про європейські справи нам доведеться з Вашингтоном", - погрозив Путін.

При цьому він відзначив, що Росія сподівається на те, що "здоровий глузд і справедливість восторжествують."

"Ми - жертва агресії. Ми сподіваємося на підтримку наших європейських партнерів", - резюмував Путін.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Путін: Ми - жертва агресії і сподіваємося на європейських партнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі