неділя, 22 вересня 2024 06:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін боїться оголошувати нову хвилю мобілізації в РФ - ISW

Путін боїться оголошувати нову хвилю мобілізації в РФ - ISW
Диктатор РФ Володимир Путін боїться реакції суспільства на нову хвилю мобілізації. Фото: gettyimages.com

Російський диктатор Володимир Путін боїться оголошувати нову хвилю мобілізації в РФ через імовірну гостру негативну реакцію населення на таке рішення.

При цьому Кремль не зміг повністю придушити локальні протести, організовані дружинами російських мобілізованих з моменту оголошення часткової мобілізації 21 вересня 2022 року. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Б'ють власні рекорди": ветеран розповів про величезні втрати РФ на фронті

У суботу, 21 вересня, у другу річницю оголошення часткової мобілізації, група дружин мобілізованих росіян організувала протест перед будівлею Міноборони та вимагала зустрічі з міністром Андрієм Бєлоусовим.

Російське опозиційне видання "Мобилизационные новости" повідомило, що міністр не зустрівся з протестувальниками. Водночас акцію зірвала група провокаторів, які словесно ображали і намагалися розігнати жінок. Видання стверджує, що цих провокаторів для розгону протесту, ймовірно, відправило Міноборони РФ.

"За оцінкою ISW, російська влада не бажає проводити черговий раунд часткової або загальної мобілізації через страх президента Росії Володимира Путіна перед суспільною реакцією на примусовий призов", - йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 21 вересня склали 640 920 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1440 загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 21 танк, 38 бойових броньованих машин та 58 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «Путін боїться оголошувати нову хвилю мобілізації в РФ - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі