четвер, 27 березня 2014 14:59

Проведення ЗНО в Криму наразі неможливе - директор УЦОЯО

Проведення ЗНО в Криму наразі неможливе - директор УЦОЯО

Провести зовнішнє незалежне оцінювання в Криму на даний момент є неможливим. Про це під час брифінгу повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук:

"Провести ЗНО на території Криму наразі вбачається неможливим з декількох причин. У Криму немає влади. Ми не зможемо заплатити людям гроші, адже Кримське казначейство блокує всі надходження. Ми не зможемо доставити туди необхідні матеріали для проведення оцінювання. Ми знаємо, що наразі близько 62,3% кримських абітурієнтів обирають ЗНО як найбільш придатний для себе варіант вступу, і лише 7% - російське ЄГЕ".

За словами Лікарчука, наразі є три варіанти виходу з ситуації, що склалася:

"Перший варіант - учасник ЗНО може пройти перереєстрацію через інтернет для проходження оцінювання у будь-якому іншому регіоні України. Другий - додаткова сесія, для чого також треба перереєструватися. Третій варіант - це виняткова ситуція: провести ще одну додаткову сесію саме у тих вишах, куди абітурієнти подавали документи. Такого досвіду у нас ще нема" - каже Ігор Лікарчук.

Для того аби вирішити, як діяти, треба дізнатися точну кількість студентів, які бажають проходити процедуру зовнішнього незалежного оцінювання в Україні.

"Зараз намагаємося тримати контакт із усіма зареєстрованими в Криму абітурієнтами: через їх персональні сторінки на нашому сайті, через електронну пошту, мобільний зв'язок. Поки найбільш ефективними є персональні сторінки - їх відвідуваність сьогодні сягає до 60%. Загалом, це невеликий показник, але в нинішніх умовах - більш ніж достатній" - говорить Лікарчук.

Всього в Криму зараз нараховується близько 15 тисяч абітурієнтів та біля 37 тисяч студентів.

Зараз ви читаєте новину «Проведення ЗНО в Криму наразі неможливе - директор УЦОЯО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі