понеділок, 28 березня 2022 20:19

Противник уперто нарощує сили навколо столиці і проводить таємну мобілізацію в Південній Осетії

Противник уперто нарощує сили навколо столиці і проводить таємну мобілізацію в Південній Осетії
Тимчасово захоплений Херсон опирається російській окупації, ворог все більше зосереджує сили військових та росгвардії, щоб утримувати місто під контролем Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти зосередилися на виході на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей. А також намагаються контролювати тимчасово зайняті території України.

Росіяни набирають "добровольців", щоб забезпечувати окупаційний "порядок" на захоплених територіях. Основні вимоги до кандидатів - задовільний стан здоров'я. Досвід проходження військової служби не є обов'язковим. Беруть людей зі знятою судимістю, повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Противник нарощує угрупування військ навколо столиці. Російські війська продовжують безуспішні спроби зайняти позиції, з яких можна було б атакувати або оточити Київ.

ЗСУ продовжують обороняти Маріуполь. Захисники стримують наступ противника на інші напрямки. Окупанти зазнають великих втрат.

Тимчасово захоплений Херсон опирається російській окупації, ворог все більше зосереджує сили військових та росгвардії, щоб утримувати місто під контролем.

Перекинули близько 150 осіб з Південної Осетії на тимчасово окуповану територію АР Крим для війни у сусідніх областях України. РФ проводить приховану мобілізацію населення Південної Осетії для війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу ховається в бункері від ядерного вибуху

Підприємства російського оборонно-промислового комплексу, що виробляють ракети, перевели на цілодобову роботу. Це значить, що ракетне озброєння суттєво зменшилося. Росіяни намагаються відновити підрозділи, що зазнали втрат упродовж першого місяця війни.

Окремі кораблі чорноморського флоту Росії вийшли у закритий район Чорноморської та Азовської операційних зон. Імовірно, з метою завдання ракетних ударів по Україні. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 28 березня. "Корабельний склад чорноморського флоту РФ виконує завдання у визначених районах Чорноморської та Азовської операційних зон. Окремі кораблі вийшли у закритий район, ймовірно, з метою завдання ракетних ударів по об'єктах на території України", - інформує командування.

Зараз ви читаєте новину «Противник уперто нарощує сили навколо столиці і проводить таємну мобілізацію в Південній Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі