середа, 25 лютого 2009 10:42

Промова Обами вселила оптимізм у американців

Промова Обами вселила оптимізм у американців
Американці з ентузіазмом поставилися до виступу президента Барака Обами перед обома палатами Конгресу. Як показують результати загальнонаціонального соціологічного опитування CNN і Opinion Research Corporation, 68 відсотків тих, хто дивився телевізійну трансляцію президентської промови, склали про неї дуже позитивне враження.

Ще 24 відсотка опитаних залишилися більш-менш задоволені виступом Обами, негативними враженнями поділилися лише 8 відсотків. 85 відсотків респондентів засвідчили, що після промови Обами вони з великим оптимізмом ставляться до перспектив подальшого розвитку країни в найближчі шість років. Песимістичні настрої промова викликала у 11 відсотків опитаних.

Своє перше звернення до Конгресу у вівторок ввечері за місцевим часом 44-й президент США присвятив економічним темам і питанням розвитку країни в умовах світової кризи. 82 відсотка респондентів опитування CNN повідомили, що схвалюють висунутий Обамою економічний план, 17 відсотків опитаних цим планом незадоволені. В опитуванні взяли участь 484 дорослих американця. CNN відзначає, що в аудиторії президентського виступу було на 8-10 відсотків більше прихильників Демократичної партії, ніж у середньому по країні, повідомляє "Лента.ру".

"Ці показники дуже гарні для Обами, але вони не кращі і не гірші, ніж ті, які були у Білла Клінтона або Джорджа Буша-молодшого після їхніх перших виступів перед Конгресом", - зазначив Кітінг Холланд, що відповідає на CNN за соціологічні опитування.
Зараз ви читаєте новину «Промова Обами вселила оптимізм у американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі