понеділок, 16 травня 2022 16:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Прокуратура встановила 45 росіян, які чинили воєнні злочини

Прокуратура встановила 45 росіян, які чинили воєнні злочини
Три російських загарбників уже в суді. Фото: Pexels

Правоохоронці встановили 45 росіян, які чинили воєнні злочини в Україні. Три особи вже в суді.

Одна людина обвинувачується у вбивстві цивільного, ще двоє обстрілювали цивільну інфраструктуру на Харківщині, повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова, передає "Укрінформ".

"Ми рухаємося набагато швидше, ніж у міжнародному правосудді. Наразі у нас 45 громадян РФ, які вчиняли звірства на території України, але понад 11 600 фактів, по яких розслідуються злочини", - каже вона

Правоохоронці шукають росіян, які можливо були в тому чи іншому місці, і притягують їх до відповідальності. Шукають свідків та докази.

Прокуратура розпочинає розслідування в умовах відсутності доступу до місць вчинення деяких злочинів. У таких випадках розслідування можуть тривати довго, каже Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстрілював Чернігівщину і напав на цивільного: командиру російського танка повідомили про підозру

"Але все одно українське правосуддя ставить собі за мету – знайти і притягнути кожного покидька до відповідальності, скільки б це часу нам не коштувало", - підсумувала вона.

13 травня Солом'янський райсуд у Києві розпочав слухання у справі росіянина Вадима Шишимаріна. Це перший російський військовий, який постав перед українським судом за злочини проти нашої країни. 21-річного командира відділення військової частини 32010 четвертої танкової Кантемирівської дивізії Московської області судять за вбивство цивільного на Сумщині. 28 лютого 2022 року окупант вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура встановила 45 росіян, які чинили воєнні злочини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі