вівторок, 07 грудня 2010 10:03

Професор вставив собі в голову фотоапарат (ВІДЕО)

Професор вставив собі в голову фотоапарат (ВІДЕО)

Професор мистецтв Нью-Йоркського університету і художник-концептуалізм Вафаа Білял імплантував собі в потилицю цифрову фотокамеру.

Таким незвичайним чином викладач фотографії іракського походження, відомий своїм оригінальним поглядом на образотворче мистецтво, вирішив стати живою ілюстрацією в експозиції музею у Досі.

Титанову пластину, до якої камера кріпиться за допомогою магніту, в голову професора імплантували близько трьох годин в одному з тату-салонов Нью-Йорка. Техніка імплантації нагадувала пірсинг і проводилася під місцевим наркозом.

"Якби я знав, що операція буде такою болісною, я не зважився б її робити", - зізнався Білял.

Апарат діаметром п'ять сантиметрів і завтовшки два з половиною сантиметри пробуде в його голові рівно рік. Весь цей час камера фотографуватиме все, що відбувається за спиною Біляла. Знімки робитимуться раз на хвилину 24 години на добу, а отримані фотографії транслюватимуться на монітори, встановлені в музеї сучасного мистецтва в столиці Катару.

Як стверджує художник, його проект символізує те, що сучасна людина живе під постійним спостереженням камер.

"Я, як художник, хотів привернути увагу до того, що в сучасному світі за кожним з нас постійно стежать камери зовнішнього спостереження, і ми навіть не замислюємося про це. У нас майже не залишилося особистого простору", - переконаний Вафаа Білял.

Оригінальна інсталяція, що отримала назву "Третє око" ("The 3rd I"), - один з 23 художніх проектів, які будуть представлені в рамках виставки "Told/Untold/Retold" (Сказане/Нерозказане/Переказане) в столиці Катару Досі 30 грудня.

РИА "Новости"

ВІДЕО

Зараз ви читаєте новину «Професор вставив собі в голову фотоапарат (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі