четвер, 16 листопада 2006 20:36

Професор Гаґенс оживляє трупи (ФОТО)


Німецький фахівець в галузі анатомії професор Гюнтер фон Гаґенс проводить досліди з довгострокового збереження людського тіла для науки і освіти, а також проводить виставки "Світи тіла".

Гаґенс народився і жив у Східній Німеччині, але через невдоволеність політикою цієї країни переїхав до сусідньої ФРН. Тоді східним німцям було заборонено виїжджати на Захід до досягнення пенсійного віку. Після невдалої спроби утекти до ФРН професор потрапив на 2 роки до в"язниці. Тепер, коли він призначає привселюдний розтин, а його забороняють, то це нагадує йому заборону виїжджати з НДР.



З 1977 року в Анатомічному інституті Гейдельбергського університету Гаґенс почав займатися пластинацією - новим методом консервації тіла. Він зводиться до заміни тканинної рідини і жирів реактивними полімерами, такими як - силікон, епоксидна гума, поліестер. Після зневоднення і знежирення, тіло поміщають в розчин полімерів, проводять вакуумну обробку. Структура тканини, що містить пластмасу замість органічних речовин, зберігається як зовні, так і на клітинному рівні.

Свій винахід Гаґенс з 1978-го по 1981-й рік запатентував у Німеччині, Англії, Бельгії, Австрії, Південній Африці і США. 1980 року він створив торгову марку BIODUR, покликану займатися просуванням на ринку відповідних полімерів, устаткування і технологій. 1993 року - заснував Інститут пластинації в Гейдельберзі. Його виставки їздять по світу з 1996 року.



Нещодавно у Новосибірську (РФ) розгорівся скандал, пов"язаний з експериментами Гаґенса. Керівника місцевої судово-медичної експертизи звинуватили в незаконному переправленні трупів безпритульних росіян до Німеччини. Професор Гаґенс після скандалу відмовився від співпраці з Росією.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Професор Гаґенс оживляє трупи (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі