вівторок, 10 жовтня 2023 13:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Проаналізували, чи США припинять підтримувати Україну

Проаналізували, чи США припинять підтримувати Україну
Україна може зникнути з позицій бюджету США заради електоральної підтримки серед певного маргінального середовища. Фото: t.me/zloyodessit

Експерт проаналізував, чи припинять Сполучені Штати Америки підтримувати Україну у війні з Російською Федерацією.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко перерахував фактори, які забезпечать Києву стабільну підтримку Вашингтона у боротьбі з російською агресією.

"Дедаді частіше лунають тривожні питання щодо того, що на тлі сплеску протистояння в Ізраїлі, складного процесу ухвалення бюджету в США і загострення передвиборної боротьби, Україна може, або отримувати менше американської допомоги, або позбутися її взагалі", - написав він у Telegram.

Коваленко не виключає, що Україна може зникнути з позицій бюджету США заради електоральної підтримки серед певного маргінального середовища. Але при цьому експерт вважає, що вона може з'явитися у списках пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вашингтоні сказали, чи вводитимуть США війська в Ізраїль

Допомога США не припинитися з наступних причин:

- зараз з коштів на допомогу Україні, виділених на 2023 рік, залишилося $5 млрд, і ця сума дозволить продовжувати виділяти пакети допомоги, без змін, по два кожного місяця, як мінімум до кінця року;

- днями президент США Джо Байден зробив заяву про виділення Україні довгострокового пакету допомоги на $100 млрд до 2025 року, і ця сума, навіть перевищує річні обсяги допомоги 2022-2023;

- США не зможуть просто взяти і все кинути, фактично, програвши виграшну війну, для США ця боротьба так само важлива, як і для України.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена цього тижня оголосить про новий пакет військової допомоги для України на $200 млн. Допомогу нададуть з коштів, виявлених через бухгалтерську помилку.

Ці кошти дозволяють адміністрації Байдена надіслати Києву зброю та боєприпаси, незважаючи на виключення допомоги Україні з законопроекту про тимчасовий бюджет, ухваленого Палатою представників для уникнення шатдауну.

Зараз ви читаєте новину «Проаналізували, чи США припинять підтримувати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі