середа, 28 червня 2023 10:34

Призначили нового керівника Укроборонпрому

Призначили нового керівника Укроборонпрому
31-річний Герман Сметанін має дев'ятирічний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. Фото: 2day.kh.ua

Новим генеральним директором Укроборонпрому призначили 31-річного Германа Сметаніна.

Розпорядження набирає чинності з 28 червня, повідомило у середу Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

"Рішенням Кабінету міністрів України призначено нового керівника акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" на термін до формування наглядової ради та проведення конкурсу на дану посаду", ‒ ідеться у повідомленні.

Нині утримання самого концерну без урахування виробництва обходиться у 450 млн грн на рік. Сметанін повинен буде скоротити ці витрати, а відповідно й штат управляючої структури, щонайменше на 20%.

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат усе, що мав Укроборонпром, зазначили у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив нового керівника Укроборонпрому ‒ ЗМІ

Сметанін має дев'ятирічний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. Головним фокусом його роботи стане кратне збільшення виробництва зброї та військової техніки, вказали у Мінстратегпромі.

Сметанін керівник харківського Заводу імені Малишева. Після університету він влаштувався на роботу в харківське КБ Морозова. І за кілька років інженер-конструктор встиг попрацювати на Львівському бронетанковому, директором з виробництва на заводі імені Малишева. Потім у 28 років став директором Харківського бронетанкового заводу, і ще через короткий час – гендиректором одного з промислових гігантів.

Президент Володимир Зеленський звільнив генерального директора Укроборонпрому Юрія Гусєва за його заявою. Указ глава держави підписав у вівторок.

ЗМІ писали, що Гусєв провалив ракетну програму. Так, за даними джерел, згідно з новими планами президенту Зеленському було обіцяно, наприклад, що уже в травні 2023 року українські ракети "Сапсан" (експортна назва "Грім-2") будуть масово нищити російську військову інфраструктуру в глибині території РФ.

Гусєв нібито просив Зеленського перевести його на дипломатичну роботу в одну із країн Європи, з якими Україна має тісні оборонні контакти. Поки що ствердної відповіді від президента Гусєв не отримував.

Зараз ви читаєте новину «Призначили нового керівника Укроборонпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі