четвер, 29 серпня 2019 12:09

Прихильники російської церкви зняли український прапор біля храму

Прихильники російської церкви зняли український прапор біля храму
Прихильники російської церкви в Україні зняли державний прапор на Вінничині. Фото із відкритих джерел.

У селі Хижинці на Вінничині біля храму, яким користуються почергово прихожани ПЦУ і УПЦ МП, прихильники московської церкви зняли вивішений напередодні український державний прапор.

"Напередодні Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, у селы Хижинці Вінницького району прибічники Московського патріархату зірвали державний прапор України, який віряни ПЦУ встановили біля своєї церкви", — повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

За словами, місцевого священика отця Софронія (Чуприни), прихильники ПЦУ 27 серпня двічі намагалися підняти стяг біля храму. Першого разу їм не вдалося. Ввечері прапор було піднято. Та коли чоловіки, які підтримують ПЦУ, прийшли до церкви 28 серпня, після того, як закінчилося Богослужіння прихильниками УПЦ МП, стягу вже не було.

Він зазначив, що між прихожанами різних конфесій сталася сутичка. На місце викликали поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синод Елладської церкви підтвердив канонічність надання ПЦУ автокефалії

Більшість громади села Хижинці перейшли до ПЦУ ще взимку 2019 -го. Проте документи на перереєстрацію й досі знаходяться у судді. Відтак богослужіння здійснюються почергово, але прихильники МП правлять службу у храмі, а ПЦУ - на подвір'ї.

Українська автокефалія нічим не відрізняється від багатьох автокефалій інших помісних церков. Константинопольський патріархат надає їй допомогу виключно як церква-мати, розповів Вселенський патріарх Варфоломій в інтерв'ю ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники російської церкви зняли український прапор біля храму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі