субота, 24 червня 2023 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин два місяці готував заколот і накопичував боєприпаси – ЗМІ

Пригожин два місяці готував заколот і накопичував боєприпаси – ЗМІ
"Вагнер" два місяці брехав про "снарядний голод". Фото: eastnews.ua

Ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин брехав про "снарядний голод" на фронті в Україні, а сам два місяці накопичував боєприпаси для відкритого протистояння Міністерству оборони РФ.

Джерело зі служби безпеки Пригожина заявляє, що підготовка до цього сценарію розвитку подій тривала з кінця березня, повідомив 24 червня російський проєкт Gulagu.net.

"Весь квітень і травень Пригожин брехав про нібито снарядний голод. 1 і 7 ШО мають у своєму розпорядженні величезний запас ПЗРК і трофейних "Джавелінів", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виклик Путіну: британська розвідка проаналізувала "похід" Пригожина на Москву

Проєкт також зазначає, що захопленням Ростова командує Олександр "Ратибор" Кузнєцов (1 ШО), а обороною північно-східної частини – командир 7 ШО Федір "Барин" Лещук, якийпрописаний у Калузькій області РФ.

Gulagu.net – російська правозахисна організація і сайт, що бореться з тортурами.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Вчора ватажок "вагнерівців" Пригожин звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої. У Кремлі це заперечують.

Війська Пригожина висунулися в бік російських кордонів. У Москві та низці російських міст перекривають дороги та вулиці. Біля Кремля з'явилася військова техніка.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ "в курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина, вживаються всі необхідні заходи".

Російські війська отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто "організував збройний заколот". Про це у відеозверненні заявив 24 червня російський президент Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин два місяці готував заколот і накопичував боєприпаси – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі