вівторок, 26 серпня 2008 19:21

Придністров"я "за" Росію і чекає свого часу

Придністров"я підтримує визнання Росією незалежності Абхазії та Південної Осетії.

Про це заявив глава Верховної Ради Придністров"я Євген Шевчук.

За його словами, визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії є найвірнішим рішенням, що дозволить зберегти народи цих двох республік і дотриматися норми міжнародного права.

Шевчук привітав народи Абхазії та Південної Осетії з визнанням їхньої незалежності, "за яку вони боролися багато років".

Водночас він з жалем відзначив, що незалежність була досягнута через кровопролитні і братовбивчі війни.

За його словами, народ Придністров"я, який пліч-о-пліч боровся з осетинами й абхазами за здобуття незалежності, сьогодні дуже радий за своїх друзів.

"Бажаю процвітання незалежним державам, сподіваюся на те, що їм вдасться найближчим часом відновити інфраструктуру, зруйновану під час бойових дій", – зазначив він.

У свою чергу депутат Верховної Ради Придністров"я Олег Гудимо висловив думку, що в Придністров"я ще є шанси на визнання незалежності.

"Придністров"я аж ніяк не залишилося "за бортом". Я вважаю, що в нас усе попереду", - сказав він.

"На щастя, у Молдови правляча еліта виявилася набагато розумнішою за грузинську. Молдовський націоналізм не настільки страшний, як грузинський. Та й Воронін - політик мудрий, щоб не уподібнитися до Саакашвілі, в якого "злетів дах", - додав депутат.

Однак, за словами Гудимо, передчасно говорити про те, що процес визнання ніколи не торкнеться Придністров"я. "Я вважаю, що першою нас повинна визнати саме Молдова", - заявив депутат, повідомляє Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Придністров"я "за" Росію і чекає свого часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі