понеділок, 22 червня 2009 10:46

Президента Інгушетії підірвали в його автомобілі (ФОТО)

В понеділок вранці в Назрані було здійснено замах на президента Інгушетії Юнус-Бека Євкурова. Бомба спрацювала, коли президент їхав на роботу по трасі "Кавказ", на під"їзді до Магасу, де розташована президентська резиденція. Джерела в правоохоронних органах повідомили, що Євкуров перебуває у важкому стані, його брат Увайс теж отримав серйозні поранення. Загинув особистий охоронець Євкурова.

Лікарі оперують президента Інгушетії, який був важко поранений в понеділок під час замаху, повідомив представник лікарні.

Як повідомило джерело в медичних колах республіки, перед операцією стан Євкурова був важкий, але стабільний; він був у свідомості.

Президент РФ Дмитро Медведєв зв"язує замах на главу Інгушетії Юнус-Бека Євкурова з його професійною діяльністю.

"Дійсно, за останній час було зроблено особисто президентом Інгушетії багато для того, щоб навести лад, а з іншого боку - збудувати цивільний мир в республіці. Це активність не подобається бандитам", - сказав Медведєв на зустрічі з главою ФСБ Олександром Бортніковим і головою МВС Рашидом Нургалієвим.

"Звичайно, все, що відбулося, - наслідок зміцнення позицій керівництва і посилення роботи по всіх напрямках", - вважає він.

При замаху президент Інгушетії отримав поранення голови, струс головного мозку опіки, кажуть медики. Політикові була зроблена операція.

У лікарні його охороняють особисті охоронці.

За словами джерела в МВС, на місці вибуху утворилася велика воронка. Одна з машин охорони президента повністю спотворена, декілька машин згоріло. В даний час на місці працює слідча група. До Інгушетії вже вилетіли криміналісти з Москви, які нададуть допомогу в розслідуванні замаху, повідомляє офіційний представник СКП РФ Володимир Маркін.

Як повідомило джерело в МВС, за попередніми даними, вибух провів смертник на автомашині Lexus з московськими номерами, передає "Інтерфакс". Автомобіль поволі рухався по узбіччю дорогі.

Потужність вибухового пристрою складала близько 70 кг в тротиловому еквіваленті.

РІА Новости, ИТАР-ТАСС, Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Президента Інгушетії підірвали в його автомобілі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі