пʼятниця, 08 лютого 2008 08:42

Президент ОАЕ подарує Єгипту місто

Адміністрація емірату Абу-Дабі і єгипетський комітет з будівництва нових житлових комплексів підписали угода про будівництво міста-супутника Каїра, який отримає назву "Місто шейха Заїда" і стане подарунком Єгипту від президента Об"єднаних Арабських Еміратів шейха Халіфи бен Заїда Аль Нахайяна, повідомляє у четвер, 7 лютого, єгипетська газета "Аль-Ахрам".

Нове місто розташується у престижному передмісті єгипетської столиці New-Cairo на площі 2,3 мільйона квадратних метрів і обійдеться в 100 мільйонів доларів США. Єгипетська влада вже виділила землю під цей еміратський проект. У побудованих будинках буде близько 16 тисяч нових квартир.

Паралельно з житловими будинками створюватиметься і вся інфраструктура - дороги, телефонні станції, водопровід і каналізація, лікарні, школи, торгові центри.

Як повідомляє видання, будівельники планують закінчити створення нового міста за чотири роки.

За задумом творців, проект призначений для єгипетських молодожонів і випускників вузів, тобто для тих, хто понад усе потребує окремого житла, але часто не може собі його дозволити через нестачу коштів. Витрати по ремонту і утриманню житлового фонду планується покривати за рахунок здачі в оренду комерційних об"єктів на території міста, повідомляє АМІ "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Президент ОАЕ подарує Єгипту місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі