субота, 16 березня 2019 17:46

Президент наказав провести аудит Укроборонпрому

Президент наказав провести аудит Укроборонпрому
На Укроборонпромі пройдуть перевірки. Фото: ДТ

Президент України Петро Порошенко наказав провести аудит Укроборонпрому.

Він підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 6 березня "Про реформування оборонно-промислового комплексу і підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення", повідомляє прес-служба президента.

Кабмін протягом місяця повинен організувати із залученням міжнародних експертів аудит державного концерну Укроборонпром та підприємств - учасників цього концерну.

"РНБО також рекомендувала Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Національному антикорупційному бюро України, Державному бюро розслідувань провести перевірку і дати правову оцінку фактам, викладеним в засобах масової інформації, про порушення в сфері закупівель продукції, робіт, послуг оборонного призначення і за результатами поінформувати громадськість", - сказано в повідомленні.

Кабмін повинен забезпечити проведення огляду оборонно-промислового комплексу, усунення корупційних ризиків, підвищення рівня прозорості та посилення контролю з боку держави і громадськості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборонний скандал зачіпає репутацію державного концерну

Для цього уряд повинен вжити заходів щодо притягнення представників держав-партнерів до роботи наглядової ради Укроборонпрому.

"Кабміну доручено опрацювати питання про доцільність утворення центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через Міністра економічного розвитку і торгівлі України, з покладанням на цей орган окремих функцій з реалізації державної військово-промислової політики, управління об'єктами державної власності у відповідній сфері та контролю за їх діяльністю, в тому числі державним концерном Укроборонпром, - відзначається в повідомленні.

Повинен бути розроблений і внесений на розгляд Верховної Ради проект закону про внесення змін до закону "Про державне оборонне замовлення", в якому повинні передбачити підвищення рівня прозорості державних закупівель.

До Верховної Ради повинні подати законопроект про посилення відповідальності, в тому числі кримінальної, за невиконання або неналежне виконання державного оборонного замовлення.

Національне антикорупційне бюро ще 2017 року отримало переписку сина екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря, підприємців Віталія Жукова, Андрія Рогози та інших фігурантів корупційних схем Укроборонпрому. Антикорупціонери "ховали" провадження за гроші, з'ясували журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Президент наказав провести аудит Укроборонпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі