середа, 22 квітня 2009 17:18

Президент Косово хоче вигнати місію ООН

Президент Косово хоче вигнати місію ООН
Президент Косово Фатмір Сейдіу запропонував завершити місію ООН, що діє в країні з 1999 року, повідомляє Reuters. Після зустрічі з главою місії Ламберто Занієром Сейдіу заявив, що через рік після проголошення незалежності краю присутність в нім ООН більше не потрібна. Занієр пообіцяв передати пропозицію Сейдіу в штаб-квартиру ООН.

Албанська влада Косово 17 лютого 2008 року за підтримки США і провідних країн ЄС проголосила в односторонньому порядку незалежність від Сербії. Сербія і Росія відмовляються визнавати Косово незалежною державою, заявляючи, що односторонній крок краю щодо проголошення його нового статусу грубо порушує норми міжнародного права.

Таким чином, на сьогодні незалежність Косово визнали 58 країн, зокрема США й більшість держав Євросоюзу, а також чотири з шести колишніх югославських республік - Хорватія, Словенія, Македонія і Чорногорія.

За матеріалами: Lenta.ru, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Президент Косово хоче вигнати місію ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі