вівторок, 25 грудня 2007 12:55

Президент Афганістану заявив, що Усами бен Ладена немає в країні

Лідера міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" Усами бен Ладена немає на території Афганістану, заявив президент Ісламської Республіки Хамід Карзай у вівторок, за два дні до свого офіційного візиту до Пакистану.

"Усами бен Ладена немає в Афганістані, а сам Афганістан не є країною тероризму", - сказав президент.

Передбачається, що Хамід Карзай у четвер вирушить  з офіційним візитом до Ісламабаду на запрошення пакистанського президента Первеза Мушаррафа.

У ході переговорів глави  двох держав планують обговорити питання розширення двосторонніх відносин і зміцнення безпеки в регіоні.

Офіційний візит глави афганської держави до Ісламабаду проходитиме на тлі зростаючої напруженості у відносинах двох країн. Офіційні особи Пакистану звинувачують Афганістан в тому, що бойовики пуштунських племен (афганці, що живуть за межами Афганістану, головним чином у  Пакистані на прилеглій до Афганістану території), які зараз ведуть бої з пакистанською армією в Північно-західній прикордонній провінції, діють з афганської території. Афганістан вважає, що табори бойовиків руху "Талібан" знаходяться на пакистанській території, а уряд цієї країни не приймає належних заходів для їх знищення.

Між двома державами існує лише умовна межа. Так звана лінія Дюранда була проведена між Афганістаном і Британською Індією  1893 року. Відтоді  вона не визнавалася жодним афганським урядом. Афганці вважають, що в результаті проведення цієї лінії деякі частини відвічної афганської території перейшли до Пакистану, що утворився у 1947 році, який весь час дає зрозуміти, що питання про держкордон закрите.

Проведення лінії Дюранда порушило цілісність ряду територій і призвело до того, що багато пуштунських племен виявилися розділеними, у зв"язку з чим вони не визнають цього розділення, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Президент Афганістану заявив, що Усами бен Ладена немає в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі