середа, 07 вересня 2011 16:29

Презентували "книгу побажань" вагою 20 кг для збірної України з футболу
5

Фото: Фото: Андрій ЖИГАЙЛО

7 вересня на виставці подарунків проект "Зозулиця" в столичному Міжнародному Виставковому центрі представив "книгу побажань" від вболівальників для збірної України з футболу. Її вага становить 20 кг. Розміри 105 на 68 см відображають розміри футбольного поля НСК "Олімпійський" у відношеннях 1:100. Усі охочі можуть заповнити спеціальну картку, яку згодом вклеять у книгу.

"Перший запис у нас з'явився від гончарів. Ось там їхній стенд!" - показує на сусідній ряд Денис Євстратенко. Він роздає усім бажаючим картки для записів. З дна уже підписаних дістає останню. На ній "Це знакова подія в історії України. Віримо в нашу перемогу".

"Бажаючих дуже багато, але в нас і книга немаленька. Ми потім також плануємо передати її футболістам. Найбільша в нас тут зараз проблема - брак кулькових ручок. Усі хочуть заповнити, а ручки з собою не мають, через це черга", - сміється він.

Тих, хто стояли в черзі, розважали троє музикантів у солом'яних брилях. Грають на цимбалах, співають.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Шахтар" презентував книгу, присвячену 75-річчю клубу

Також  автори проекту "Зозулиця" представили гіганський глиняний свищик-оберіг. На початку літа його обрали неофіційним талісманом ЄВРО-2012 в Україні. Важить 10 кілограм. Завдовжки 70 сантиметрів та завширшки 30.

Його на публіку винесла автор-гончар Леся Денисенко-Єрьоменко. На невеличкій сцені вона десять хвилин під музику на гончарному кругу ліпить маленький оберіг. Коло крутить ногами. Коли майже закінчує, її обступають четверо дівчат, закривають великим українським прапором. Через хвилину дівчата розходяться і в руках майстра з'являється великий птах-свищик. Його передали з-за сцени інші учасники проекту. Авторка робила його два тижні.

"Мені допомагав мій учень. Він виконував усю фізичну працю, а я тільки ліпила. Це особливий секрет, як треба зробити, щоб свищик правильно грав. Його прикрашають традиційні трипільські орнаменти та  вірш: "Вас збереже на всяку днину чудова пташка берегиня! Всі міццю духу ми єдині! Здобудем Славу Україні!"- поділилась майстриня.

Двоє чоловіків по черзі дують у свищик, перевіряють його музичні якості. Награють відому футбольну кричалку "Україна чемпіон". Залишаються задоволені почутим. Книга та оберіг будуть у столиці до п'ятниці. Потім автори планують поїхати по інших містах України.

Зараз ви читаєте новину «Презентували "книгу побажань" вагою 20 кг для збірної України з футболу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі