вівторок, 26 липня 2011 09:19

"Шахтар" презентував книгу, присвячену 75-річчю клубу
8

Фото: shakhtar.com

Донецький "Шахтар" у понеділок, 25 липня, презентував колекційне видання книги, присвяченої 75-річчю клубу, яке відзначається цього року.

Про це повідомляє офіційний сайт "гірників".

Чинний чемпіон України, в рамках святкування клубного ювілею, випустив книгу про свою історію. Презентація книги відбулася в ресторані Platinum на "Донбас Арені".

"Шахтар (Донецьк). Офіційна історія "- назва нового видання, авторами якого є Андрій та Олексій Бабешки. На шестистах сторінках нової книги повністю описується історія донецького клубу від заснування 1936-го року і до наших днів. Ціна колекційного видання в офіційних клубних магазинах становить 490 гривень.

"Я хочу подякувати клубу, президенту та Сергію Анатолійовичу (Палкіну), який взяв діяльну участь у виданні цієї книги. Хочу подякувати футболістам всіх поколінь, які, власне, цю історію і написали. Мені залишалося тільки якимось чином все зібрати, систематизувати і подати читачеві. Думаю, для вболівальників це буде прекрасним подарунком до 75-річчя", - Олексій Бабешко.

За його словами, керівництво "гірників" допомогло випустити цю книгу.

"Для мене "Шахтар" - це моє життя. Все, що я знав і мав, я вклав у цю книгу. Писати її я почав років п'ятнадцять тому. Для мене це головна книга, краще якої я, напевно, вже не напишу. Якщо брати по фактажу, то відсотків 60 того, що є про "Шахтар", відображено в цій книзі. А решта - в музеї! Якби не було доброго бажання керівників ФК "Шахтар", то не було б і книги. Для порівняння - знайдіть подібну книгу в будь-якому іншому українському клубі", - продовжує автор.

На офіційній презентації, крім творців книги, були присутні гравці "Шахтаря" Даріо Срна і Едуардо да Сілва, а також головний тренер оранжево-чорних Мірча Луческу.

На даний момент тираж видання становить дві з половиною тисячі примірників.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" презентував книгу, присвячену 75-річчю клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі