четвер, 10 квітня 2008 08:17

Прем"єр Великої Британії не поїде на відкриття Олімпіади в Пекіні

Прем"єр-міністр Великої Британії Гордон Браун не буде присутній на церемонії відкриття Олімпійських ігор в Пекіні, оголосила в середу прес-служба глави британського уряду, повідомляє AFP.

Браун, йдеться в заяві прес-служби, приїде до Китаю на закриття Ігор. Офіційні представники прем"єр-міністра підкреслили, що рішення не відвідувати відкриття Олімпіади в Пекіні було ухвалене заздалегідь і ніяк не пов"язано з ситуацією в Тибеті.

Британський прем"єр-міністр неодноразово говорив, що не має наміру бойкотувати Олімпіаду. Браун відзначав, що навіть Далай-лама виступив на підтримку проведення Ігор в Пекіні, і він, як представник країни - господаря Олімпіади-2012, не бачить причин відмовлятися від відвідин заходів в столиці Китаю.

Після придушення китайською владою масових акцій протесту в Тибеті ряд громадських і правозахисних організацій зажадали від уряду Великої Британії виступити із засудженням дій КНР і оголосити бойкот Олімпіаді в Пекіні, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Великої Британії не поїде на відкриття Олімпіади в Пекіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі