вівторок, 29 червня 2010 12:54

Прем"єр Ісландії вступила у гомосексуальний шлюб

Прем"єр Ісландії вступила у гомосексуальний шлюб

Прем'єр-міністр Ісландії Йохана Сігурдардоттір однією з перших скористалася недавньої поправкою в законодавстві країни, що дозволила надалі укладати одностатеві шлюби.

У минулу неділю, практично відразу ж після вступу в силу закону про одностатеві шлюби, 69-річна глава ісландського уряду узаконила свої відносини з подругою Йоніною Леосдоттір. Йохана Сігурдардоттір жила з 50-річною письменницею Леосдоттір в цивільному шлюбі з 2002 року, перш ніж у червні 2010 вони змогли офіційно оформити свої стосунки.

Ісландська телерадіомовна корпорація RUV повідомляє, що пара не стала організовувати ніяких торжеств і пишних церемоній з цього приводу, обмежившись вузьким колом друзів.

Як зазначила британська газета Telegraph, толерантна до гомосексуальних відносин Ісландія стала першою країною в світі, лідер якої відкрито заявляє про свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію. У 2009 році прем'єр-міністром країни була обрана Йохана Сігурдардоттір, що не приховувала своєї гомосексуальності.

Парламент Ісландії 11 червня одноголосно прийняв закон, що дозволяє одностатеві шлюби. У законі наголошується, що шлюб може укладатися не лише між чоловіком і жінкою, але також між "чоловіком і чоловіком, жінкою і жінкою".

Протестантська церква Ісландії, між тим, поки не вирішила, чи дозволити людям однієї статі укладати церковний шлюбний союз. В більшості своїй протестантські країни Північної Європи, такі, як Швеція, Норвегія і Данія, вже узаконили в тій чи іншій формі цивільні гомосексуальні союзи. Однак у більшості держав це питання як і раніше викликає запеклі суперечки.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Ісландії вступила у гомосексуальний шлюб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі