середа, 26 липня 2023 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Посол розповів, чи має Бундесвер зауваження до дій ЗСУ під час контрнаступу

Посол розповів, чи має Бундесвер зауваження до дій ЗСУ під час контрнаступу
Україна сама звертається до німецьких колег з проханням оцінювати проведення воєнних операцій, повідомив посол Сергій Макеєв. Фото: Укрінформ

Бундесвер "на стратегічному рівні" не має жодних зауважень щодо того, як Збройні сили України захищають свої землі й здійснюють контрнаступ.

Україна сама звертається до німецьких колег з проханням оцінювати проведення воєнних операцій. Про це в середу, 26 липня, заявив посол України в Німеччині Олексій Макеєв у коментарі інформаційному агентству "Укрінформ".

"Ми самі звертаємося до німецьких партнерів з проханням проводити так званий After Action Review – це стандартна процедура, яка проводиться після операцій, після кожного дня навчань, що було зроблено правильно, що ні. Ми дуже цінуємо їхні поради щодо того, що і як треба робити", – пояснив посол.

Він додав, це відбувається як на тактичному, так і на стратегічному рівні та є частиною підготовки наших Збройних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські танкісти розповіли про необізнаність німецьких інструкторів, які готували екіпажі танків Leopard

За його словами, "на стратегічному рівні немає жодного незадоволення" діями ЗСУ.

"Крім того, Україна перебуває на постійному зв'язку з Міністерством оборони Німеччини й обмінюється досвідом та отримує поради", – наголосив він.

Посол додав, що Берлін розуміє ситуацію з недостатньою кількістю озброєння в України – зокрема бронетехніки, систем ППО та літаків.

"Тому коли ми говоримо про Kampf der verbundenen Waffen (загальновійськовий бій), ми повинні розуміти, що нам, на жаль, бракує далекобійної артилерії та переваги в повітрі. В таких умовах те, що ми робимо, знаходить повне розуміння і підтримку вищого командування", – резюмував дипломат.

Останніми днями документ Бундесверу під грифом "таємно", який цитує таблоїд Bild, став темою обговорення в німецьких і українських ЗМІ. В ньому міститься начебто критика на адресу деяких тактик ЗСУ.

Підготовлений він був не представниками керівного складу МО. В звіті міститься певна "критика" на адресу ЗСУ, зокрема, брак злагодженості та координації, а також не повне втілення в життя отриманих при навчанні за кордоном навичок. Чимало німецьких експертів вже розкритикували цей документ, який, утім, ніхто особисто не бачив.

Зараз ви читаєте новину «Посол розповів, чи має Бундесвер зауваження до дій ЗСУ під час контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі