четвер, 07 березня 2019 21:16

Порошенко висловився про корупцію в Укроборонпромі

Порошенко висловився про корупцію в Укроборонпромі
Порошенко про корупцію в Укроборонпромі: винен - повинен бути в тюрмі. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко не дозволить підірвати довіру до української армії, оборонного комплексу і державі в цілому через злочинну діяльність окремих посадових осіб, тому кожен, чия вина буде доведена, відповість за законом.

"Вчора генпрокурор сказав, і я це підтверджую, по Укроборонпрому внесено до Єдиного реєстру кримінальних справ більше 480 кримінальних проваджень. І це не тільки по одному підприємству, а по дуже великій кількості підприємств. І на сьогоднішній день це свідчить про особливу і пильну увагу до підприємств оборонної промисловості", - підкреслив президент в інтерв'ю телеканалу "Україна".

"Чому така увага? Тому що на армії красти не можна", - підкреслив Порошенко.

"І це моя позиція. Це моє звернення в правоохоронні органи. Причому в усі без винятку - і Генеральну прокуратуру, і НАБУ спільно зі Спеціалізованою антикорупційної прокуратурою, і Національну поліцію і новостворене Державне бюро розслідувань, і Службу безпеки України", - зазначив він.

"Хто знайшов - розслідуйте і залучайте до відповідальності", - сказав президент.

"Вчора я ще раз звернувся до керівництва правоохоронних органів з цього конкретного випадку. І підкреслив наступне: перше - ніякі посади, які прізвища, які відносини ні з ким із влади або з опозиції не можуть бути підставою для призупинення розслідування. Це було моє пряме звернення до Артема Ситника, який брав участь в засіданні РНБО. Пряме звернення до Назара Холодницького як спеціалізованого антикорупційного прокурора", - нагадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко оголосив два стратегічних рішення на РНБО

Президент зазначив, що сьогодні були проведені обшуки у всіх без винятку фігурантів справи і подякував за таку реакцію на його звернення.

"Причому підкреслюю, якщо людина винна, вона має бути в тюрмі, хто б це не був. Якщо вона невинна, у суспільства не повинно бути сумнівів у об'єктивності та неупередженості проведення розслідування компетентними правоохоронними органами", - підкреслив Порошенко.

4 березня президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.
Гладковський отримував відкат від постачання комлектуючих для літаків за завищеними цінами. Його син Ігор з партнерами постачали контрабандні російські деталі для української техніки, стверджують у програмі "Наші гроші".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко висловився про корупцію в Укроборонпромі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі