понеділок, 22 червня 2009 21:29

Поранений президент Інгушетії прибув до Москви

Поранений президент Інгушетії прибув до Москви
Літак, на борту якого знаходилися поранений в результаті замаху президент Інгушетії Юнус-Бек Євкуров, а також його брат Увайс і охоронець, приземлився в Москві. Про це повідомив прес-секретар глави республіки Калой Ахільгов.

Літак з президентом Інгушетії на борту прилетів в московський аеропорт Внуково. Очікується, що Євкурова відправлять на лікування в інститут хірургії імені Вишневського.

За словами Ахільгова, Євкуров переніс політ нормально, лікарі оцінюють стан пораненого президента як стабільний. Про те, як себе почувають інші постраждалі, Ахільгов не розповів.

Інформація про те, що Іл-76 МНС РФ з Євкуровим на борту вилетів з аеропорту Владикавказа до Москви, з"явилася в понеділок, 22 червня, близько 19:00. Повідомлялося, що поряд з постраждалим знаходяться медики, а сам літак обладнаний спеціальними модулями для транспортування хворих.

Замах на Юнус-Бека Євкурова був здійснений вранці 22 червня. Вибуховий пристрій, потужність якого склала близько 70 кілограмів в тротиловому еквіваленті, спрацював на шляху руху кортежу президента Інгушетії. З"ясувалося, що в дію вибуховий пристрій привів терорист-смертник, який знаходився за кермом автомобіля "Тойота-Камрі".

В результаті замаху був поранений сам Євкуров, його брат і охоронець. Співробітник міліції, який супроводжував главу республіки, загинув на місці. Пізніше в лікарні помер водій президента.

Для розслідування обставин інциденту до Інгушетії прибув керівник СКП Олександр Бастрикін. За версією слідства, причиною замаху на Євкурова стала його службова діяльність, зокрема боротьба з корупцією і тероризмом. Президент РФ Дмитро Медведєв зв"язав замах на Євкурова з успішним проведенням спільних контртерористичних операцій чеченських та інгушських міліціонерів.

В понеділок вдень Медведєв зустрівся з президентом Чечні Рамзаном Кадировим і доручив йому збільшити зусилля в боротьбі з тероризмом. Кадиров, у свою чергу, пообіцяв помститися за замах на Євкурова, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поранений президент Інгушетії прибув до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі