субота, 16 квітня 2022 12:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Порахували вражаючі масштаби руйнування Київщини

Порахували вражаючі масштаби руйнування Київщини
Повністю зруйновані 28 багатоповерхових будинків, 441 приватна садиба, 8 закладів освіти, 4 заклади охорони здоров'я, 8 закладів культури та 2 спортивні заклади Фото: Depo.ua

У територіальних громадах Київщини пошкодили та зруйнували 1875 об'єктів. 546 зруйновано повністю,1329 частково ушкоджено.

Повністю зруйновані 28 багатоповерхових будинків, 441 приватна садиба, вісім закладів освіти, чотири заклади охорони здоров'я, вісім закладів культури та два спортивні заклади, повідомив у Tеlegram голова обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

У селіМила Дмитрівської громади повністю зруйновані два верхніх поверхи шестиповерхового будинку. Зруйнували житловий фонд у селі Загальці Бородянської громади. У Бородянці із 29 багатоповерхових житлових будинків, вісім повністю зруйновані, 21 частково. Пошкодили будинки, бібліотеку та актову залу у Обуховичах Іванківської громади. Поруйнували та розграбували школу у Катюжанці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під ранок Київ зазнав обстрілів: перші подробиці

У Святопетрівському Білогородської громади зруйнували двоповерхові приватні житлові будинки. Катастрофічні руйнування у Андріївці Макарівської громади, повністю зруйновали більше 10 будівель, інші мають значні пошкодження. Близько 40% будівель у Макарові пошкоджено. У Термахівці Іванківської громади повністю зруйнували близько п'яти приватних житлових будинків. У Демидові Димерської громади підтоплено будинки внаслідок підриву дамби на р. Ірпінь.

Російські окупанти повністю зруйнували 22 лікарні, 308 мають різні пошкодження. Знищені лікарні неможливо відновити. Замість них доведеться будувати нові.

У 308 лікарнях рівень пошкоджень сильно відрізняється. В одних лише вибите скло, в інших зруйновані стіни. Їх можна буде відновити після експертизи. В одній із лікарень візуально незначні пошкодження. Але там знищені шахти ліфтів. В операційну хворих доводиться підіймати на руках.

На Луганщині немає жодної лікарні, яка не мала б бодай якихось пошкоджень. У місцях активних бойових дій цивільна медицина не може працювати. Там перебувають військові медики. Вони забирають поранених, тяжкохворих і евакуюють у безпечні місця.

Зараз ви читаєте новину «Порахували вражаючі масштаби руйнування Київщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі