середа, 24 червня 2009 11:18

Помічника Черновецького оголосять в міжнародний розшук

Помічника Черновецького оголосять в міжнародний розшук
Помічник київського мера Казбек Бектурсунов проходить в Казахстані у справі про розкрадання коштів казахського БТА Банку.

"У нас є низка питань до Казбека Бектурсунова щодо його співпраці з Мухтаром Аблязовим, проте нам не відоме його місцезнаходження. Зараз ми розглядаємо можливість оголошення його в міжнародний розшук", - повідомило джерело в прокуратурі Республіки Казахстан.

Як повідомили в прес-службі казахського банку, "причиною конфлікту між АТ "БТА банк" (Казахстан), менеджментом ВАТ "БТА банк" (Україна) і екс-головою ради директорів казахстанського банку Мухтаром Аблязовим є незаконне вилучення з власності АТ "БТА банк" (Казахстан) 39,99% акцій ВАТ "БТА Банк" (Україна)".

У свою чергу, заступник голови правління "БТА-банку " (Україна) Наталія Сергєєва заявила про можливість дестабілізації банківської системи України через спроби захоплення банку.

Вперше про зв"язки між Мухтаром Аблязовим і Казбеком Бектурсуновим стало відомо в кінці 2008 року, після появи в журналістському середовищі чуток про те, що Казбек Бектурсунов не сплатив багатьом журналістам написання матеріалів, присвячених компанії "Макс-Велл", заснованої Мухтаром Аблязовим.

Відмітимо, що низка спостерігачів вважає конфлікт навколо українських активів Мухтара Аблязова причиною обнародування інформації про розбещення неповнолітньої Казбеком Бектурсуновим. На користь цієї версії також говорить факт перевірки прокуратурою м. Києва законності закриття кримінальної справи проти Казбека Бектурсунова. Початок перевірки, прокуратурою співпав за часом зі скандалом навколо української "дочки" казахського БТА-банку.

У 2005-2006 рр. Казбек Бектурсунов був генеральним директором ВД "Комерсант-Україна".

У вересні 2006 г він був звільнений з посади директора українського Комерсанта, причому, на думку тодішнього головреда "Комерсант-Україна" Андрія Васильева, "і старий, і новий власники ВД "Коммерсанту" проявили надзвичайний гуманізм, не порушивши проти пана Бектурсунова справу".

З початку 2007 р. він обійняв посаду радника мера міста Києва з питань взаємодії зі ЗМІ і зв"язках з громадськістю, а також почав займатися так званим "Київським медіа-холдингом".

Скандали супроводжували пана Бектурсунова і на цій позиції. Зокрема, існує безліч свідчень журналістів про невиплати зарплат і гонорарів, погрози з боку співробітників КМХ, і навіть побитті співробітників КМХ. Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «Помічника Черновецького оголосять в міжнародний розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі