субота, 27 листопада 2021 17:13

Померла ексміністерка освіти і науки Любомира Мандзій

Померла ексміністерка освіти і науки Любомира Мандзій
Політикиня померла від онкозахворювання. Фото: novyny.live

27 листопада померла ексвиконувачка обов'язків міністра освіти та науки України та колишня директорка департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій.

Вона хворіла на онкозахворювання. Про смерть повідомив мер Львова Андрій Садовий в Facebook.

"Після тяжкої хвороби відійшла у вічність українська освітянка Любомира Мандзій. Любомира була дуже потужним професіоналом, таких людей називають світочами науки", – написав він.

Похорон відбудеться 30 листопада у Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співзасновник "Партії регіонів" помер від ускладнень коронавірусу

Жінці було 48 років, вона народилася у селі Опака, Дрогобицького району. До 2016 року працювала на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету імені І. Франка. Пізніше стала директоркою обласного департаменту освіти і науки.

У 2019 році Любомиру Мандзій призначили на посаду заступника міністра освіти і науки України, а згодом її призначили виконувати обов'язки міністра. На цій посаді вона була до 25 березня 2020 року.

25 листопада у 83 роки пішов із життя колишній мер Києва Олександр Омельченко. Причиною смерті стали ускладнення від коронавірусної інфекції.

Зараз ви читаєте новину «Померла ексміністерка освіти і науки Любомира Мандзій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі