субота, 24 червня 2006 12:49

Помер телепродюсер Аарон Спелінг

 

У п"ятницю на 84-му році життя помер відомий американський телепродюсер Аарон Спелінг, повідомляє AFP. За даними американського журналу People, причиною смерті стало онкологічне захворювання.

Аарон Спелінг був продюсером 3 842 серій телевізійних шоу починаючи з 1956 року. Якби всі вони були показані одна за одною, процес зайняв би 128 днів. До його продукції належать "Ангели Чарлі" з Фарра Фосет-Мейджер, Кейт Джексон і Жаклін Сміт, "Зоряне небо і курінь", "Династія", а також "Беверлі-Хілз 90210", де приймала участь в зйомках його дочка Торі.

Спелінг був нагороджений двома призами "Голден Глоуб" - за "Закон Берка" в 1964 році та "Династію" в 1983 році. Також двома нагородами "Емі", мав нагороди Гільдії письменників Америки, а також мав 6 нагород NAACP (Національній асоціації по підтримці представників кольорових народів) - це рекордна кількість.

Спелінг, який починав у Голлівуді в 1950-х роках як актор, став одним з найвпливовіших телепродюсерів, створивши за 40 років кар"єри більше 200 телефільмів і серіалів.

За матеріалами: Lenta.ru., guinness.

Зараз ви читаєте новину «Помер телепродюсер Аарон Спелінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі