понеділок, 12 квітня 2010 08:55

Польський народ попрощається з Качинським 13 квітня

Польський народ попрощається з Качинським 13 квітня

Прощання із загиблим в авіакатастрофі під Смоленськом президентом Польщі Лехом Качинським відбудеться у вівторок, 13 квітня.

Про це повідомив журналістам заступник глави канцелярії президента Польщі Яцек Сасіна.

"Труна з тілом Леха Качинського буде виставлена для прощання у вівторок в президентському палаці", - сказав Сасіна.

Заступник голови президентської канцелярії пояснив, що в понеділок палац глави Польщі буде підготовлений для траурної церемонії.

Сасіна повідомив також, що в понеділок відбудеться зустріч працівників двох канцелярій - прем"єр-міністра і президента - для обговорення деталей організації похорону.

Дата похорону президента Польщі поки не визначена.

Як повідомлялося, жалобний кортеж із труною загиблого в авіакатастрофі президента Польщі Леха Качинського прибув в президентський палац у неділю вдень, 11 квітня. Віддати данину поваги першому громадянину країни вийшли на вулиці столиці Польщі сотні тисяч городян. На площі на Краківському передмісті у Варшаві перед президентським палацом було запалено десятки тисяч свічок і лампад.

Польський урядовий літак ТУ-154 розбився під Смоленськом у суботу вранці. На борту літака був президент Польщі Лех Качинський. Глава Польщі разом з офіційною польською делегацією летів в Катинь для участі в меморіальних заходах. На борту перебувало 96 осіб: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Не вижив ніхто.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Польський народ попрощається з Качинським 13 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі