вівторок, 06 травня 2008 14:58

Польща готова до продовження діалогу з США по ПРО

Варшава готова до продовження переговорів з США по ПРО, заявив у вівторок віце-прем"єр уряду Польщі і міністр внутрішніх справ Гжегож Схетина.

При цьому, він вважає, що в питанні інсталяції елементів системи ПРО США Варшава "не повинна відчувати себе клієнтом".

США планують розмістити десять ракет-перехоплювачів в Польщі і радіолокаційну станцію (РЛС) в Чехії. Перша з десяти ракет ПРО може бути поставлена на бойове чергування в Європі вже до 2011 року, повномасштабне розгортання всіх десяти, можливо, буде завершено до 2013 року.

Схетина вважає, що американська система протиракетної оборони має бути проектом, який "дасть Польщі гарантії безпеки". Віце-прем"єр відзначив, що якщо ця умова буде виконана, то уряд Польщі погодиться на розміщення на своїй території бази ПРО.

Кошти, які США хочуть надати Варшаві на модернізацію польської армії, "не повалять нас на коліна", тому що це зовсім невелика сума, сказав Схетина. Мова йде про 20 мільйонів доларів, які президент США Джордж Буш попросив недавно для Польщі у конгресу США, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Польща готова до продовження діалогу з США по ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі