вівторок, 19 травня 2015 05:11

Полонених російських ГРУшників не обмінюватимуть - Генштаб

Полонених російських ГРУшників не обмінюватимуть - Генштаб
Фото: facebook/markian.lubkivskyi

Затриманих російських військовослужбовців не обмінюватимуть на українських полонених. Про це у ефірі Еспресо.TV повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

"Ці хлопці не є військовополоненими, тому що той правовий статус, в якому перебуває нині наша країна… за цих умов ми не можемо визнати їх військовополоненими. Але вони є терористами, які здійснили злочин, тому що вони вбили військовослужбовця-учасника АТО. Тому саме таке завдання мають відповідні уповноважені слідчі, щоб встановити ступінь причетності кожного з них до вбивства українських військових", - розповів він.

У СБУ вчора заявили, що судитимуть полонених ГРУшників за тероризм.

Москва ж офіційно зреклась своїх солдатів, але вимагає "припинити тортури"

Раніше повідомлялося, що радник глави МВС Антон Геращенко запропонував обміняти двох військовослужбовців з Тольяті на українську льотчицю Надію Савченко та 400 полонених.

Нагадаємо, що 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи ворога.

Зараз ви читаєте новину «Полонених російських ГРУшників не обмінюватимуть - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі