пʼятниця, 11 січня 2019 13:43

Політолог розповів про стан "путінського режиму" в Росії

Політолог розповів про стан "путінського режиму" в Росії
Політолог підкреслив, що саме зараз потрібно об'єднається проти РФ і налагоджувати відносини з Кремлем. Фото:i.obozrevatel.com

Режим президента РФ Володимира Путіна в Росії слабшає. Все менше населення його підтримує.

Саме 2018-го відбулася смерть "путінського міфу", розповів російський політолог Андрій Піонтковський.

"Адже будь-який авторитарний режим тримається не тільки на насильстві, на міфі, який пояснює населенню, чому воно має терпіти диктатора. І ми прекрасно пам'ятаємо, як у телевізійній пробірці цей міф був створений восени 1999-го. Через вибухи будинків, через війни в Чечні нам говорили: "Ось нас вбивають терористи, а ось молодий енергійний офіцер спецслужб, який піднімає з колін Росію, захищає нас, і ми всі повинні об'єднатися навколо нього". Цей міф тоді спрацював. Тоді він кілька разів перезавантажувався, отримував нові складові - "борець із олігархами","борець із однополярним світом", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повинна залишатись в "русском мире": чому Кремль не виконав обіцянок берегти українські кордони

Однак експерт зазначив, що з кожним роком популярність Путіна падає. У нього вже немає масової підтримки серед населення, яка була після окупації Криму.

"У великого, справедливого вождя, який захищає від жадібних бояр, вже ніхто не вірить. Із кожним новим питанням все більше 50, 60, 65 відсотків виступають за нормальні відносини із Заходом. Так що нема на що спертися... Заради імперської риторики з "об'єднанням розділеного народу", як вони кажуть, об'єднати населення. Але це вже не об'єднує. Це відштовхує населення. Ось у чому основна путінська проблема", – пояснив Піонтковський.

Політолог підкреслив, що саме зараз потрібно об'єднатися проти РФ і налагоджувати відносини з Кремлем.

"Трагічною помилкою українського суспільства, українських політиків було б саме зараз, коли цей путінський міф дохне на очах, починати щось бурмотіти про розуміння Путіна, про спільну мову, про компроміси "я приїду - ми поговоримо" і так далі. Це як капітулювати на порозі перемоги. Ось що б це значило і з чим я б хотів звернутися до українських друзів на порозі цієї президентської кампанії", - акцентував експерт.

Раптова смерть головного розвідника Російської Федерації Ігоря Коробова могла бути його розплатою після низки гучних провалів російських спецслужб за межами країни.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів про стан "путінського режиму" в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі