пʼятниця, 23 листопада 2018 08:06

Путін прибирає свідків - експерт

Путін прибирає свідків - експерт
Головний розвідник РФ 63-річний Ігор Коробов помер 21 листопада після тяжкої і тривалої хвороби. Фото - Радіо Свобода

Раптова смерть головного розвідника Російської Федерації Ігоря Коробова могла бути його розплатою після низки гучних провалів російських спецслужб за межами країни. Про це розповів експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

"За останні роки в Росії пішло з життя багато високопоставлених генералів і керівників силових і військових відомств. Так, наприклад, попередник Коробова (58-річний голова ГРУ Ігор Сергун чи то помер від інфаркту в будинку відпочинку ФСБ в Підмосков'ї, то чи загинув у Лівані . – Gazeta.ua) теж пішов у вічність в не дуже похилому віці. А також після провалів РФ, зокрема, в Сирії. Можна нагадати і те, що сталося з послом Росії в ООН Віталієм Чуркіним. Тому є всі об'єктивні підстави говорити про те, що та системність і дивна поетапність таких смертей високопоставлених військових і керівників розвідувальних органів Росії, дає право на існування такої конспірологічної версії: все-таки путінський режим має намір або намагається позбутися свідків, які могли б свідчити про злочини, плани, наміри Кремля проти країн-сусідів РФ і держав в інших точках світу. Тому не виключаю ймовірності того, що і провали ГРУ за останні два роки в Великій Британії, Нідерландах, Австрії, Україні тощо привели до усунення Коробова", – аргументував він, передає "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний розвідник Росії помер в Лівані і Кремль вирішив це приховати - Stratfor

Експерт не виключає при цьому, що смерть голови ГРУ могла бути пов'язана і з об'єктивними причинами. Так, він пояснив, що перебувати в такій напрузі, коли від розвідки потрібно робити те, що зробити апріорі неможливо або нереально, могло підірвати здоров'я головного розвідника РФ.

"Я не думаю, що цей Коробов був такий дурний і не розумів, що таке хімічна атака-теракт у Солсбері. Ясна річ, хімзброя могла відображатися і на стані його здоров'я, і на психологічному стані, тощо. Ймовірне отруєння могло теж вплинути на його здоров'я і летальний результат. Але все ж таки я схильний до того, що Путін поступово і поетапно прибирає таких статусних людей, які або не справляються з його завданнями, або є невигідними свідками планів і досконалих агресивних актів путінського режиму проти інших країн, людей тощо. Росія стала на "стежку війни" і намагається відтворити свою імперську велич часів династії Романових. Про це, до речі, відкрито і неодноразово говорив сам Путін. Зрозуміло, що РФ буде так діяти доти, доки міжнародне співтовариство і Захід не запровадять дієві, рішучі і чутливі заходи і в частині санкційних аспектів, і в частині обмеження військових можливостей Росії", – сказав Богдан.

За офіційними заявами Міноборони РФ, 63-річний Ігор Коробов помер 21 листопада після тяжкої і тривалої хвороби. Коробов працював у військовій розвідці з 1985 року. У січні 2016 року він був призначений начальником ГРУ - заступником начальника Генштабу Збройних сил РФ.

Зараз ви читаєте новину «Путін прибирає свідків - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі