четвер, 31 серпня 2023 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали перші супутникові знімки після атаки на аеродром у Пскові
3

Показали перші супутникові знімки після атаки українських безпілотників на аеродром поблизу Пскова в РФ.

На знімках Planet Labs видно, що у ніч на 30 серпня пошкодили щонайменше два літаки типу Іл-76, підтвердив авіаексперт Анатолій Храпчинський, передають "Схеми".

"Ми бачимо, що ушкоджено поверхню біля крил. Швидше за все дронами намагались влучити у паливні баки, які знаходяться у тій частині літака. Але і це все одно вивід літака на капітальний ремонт, який займе щонайменше три місяці", – пояснив Храпчинський.

Іншу частину аеропорту, де ще могли стояти ушкоджені літаки, про які говорили у повідомленні ГУР, наразі не видно через високу хмарність.

"Схеми" поділилися першими супутниковими знімки після атаки українських безпілотників на аеродрому поблизу Пскова
Фото: "Схеми"
"Схеми" поділилися першими супутниковими знімки після атаки українських безпілотників на аеродрому поблизу Пскова
"Схеми" поділилися першими супутниковими знімки після атаки українських безпілотників на аеродрому поблизу Пскова

Також біля одного з літаків можна помітити два червоні авто, схожі на пожежні, які росіяни могли залучати для гасіння пожежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна все більше переміщується на російську територію: в ОП висловились про "бавовну" у Пскові

Раніше представник ГУР Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох і пошкодження ще кількох російських Іл-76 у Пскові. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки.

Цей тип літаків постійно базується на аеродромі Пскова. Літаки звідти застосовує 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія армії РФ (вона ж – "псковська дивізія"), одна з тих, що брала участь у захопленні Бучі на початку повномасштабного вторгнення.

"Частину аеропорту, де могли знаходитись інші ушкоджені літаки, наразі не видно внаслідок високої хмарності", – йдеться у повідомленні.

За уточненими даними, у російському Пскові внаслідок атаки безпілотників серйозних пошкоджень зазнали шість літаків Іл-76. Зокрема, два літаки згоріли повністю, ще чотири суттєво пошкоджено.

У ніч проти 30 серпня стало відомо про вибухи у Пскові РФ на аеродромі військових літаків "Хрести". Також вибухи пролунали у Брянську і Тулі.

Мер Москви заявив про атаку безпілотників на столицю РФ. У Пскові пошкоджень зазнали літаки Іл-76.

Зараз ви читаєте новину «Показали перші супутникові знімки після атаки на аеродром у Пскові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі