понеділок, 12 вересня 2022 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Підрахували втрати Росії на Херсонщині за два тижні

Підрахували втрати Росії на Херсонщині за два тижні
За два тижні на Херсонщині окупанти втратили понад 1800 солдатів. Фото: eastnews.ua

Лише за два тижні на південному напрямку знищено понад 1800 окупантів.

Також окупанти рахують втрати в техніці. Про це під час брифінгу 12 вересня повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадировці тримаються якомога далі від боїв – Гуменюк

"Упродовж двох тижнів лише на південному напрямку сили оборони знищили понад 1800 окупантів, понад 500 одиниць авто бронетехніки, 122 танки, два літаки, два гелікоптери й близько 20 крилатих ракет, які ворог намагався запускати по Україні", – сказала Гуменюк.

Окупанти знають, що Україна дотримується норм міжнародного гуманітарного права. Тому часто росіяни намагаються здатися в полон до українських військових.

"Ми проводили потужну агітаційну роботу про те, як росіяни можуть здатися в полон, зробити свій підрозділ небоєздатним, як правильно скласти зброю та перейти в обмінний фонд", – пояснила вона.

Збройні сили України за останні два тижні звільнили близько 500 кв. км території в Херсонській області.

Українським захисникам вдалося деокупувати п'ять населених пунктів: Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок і Миролюбівку.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували втрати Росії на Херсонщині за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі