понеділок, 17 липня 2023 12:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Піді мною ноші рвалися. Переживав, що хлопці наступлять на міну" – військовий розповів, як втратив ногу на фронті

"Піді мною ноші рвалися. Переживав, що хлопці наступлять на міну" – військовий розповів, як втратив ногу на фронті
Ціна звільнення кожного метра дуже висока, наголосив Михайло Бакалюк. Фото: Укрінформ

На фронті тривають активні бойові дії – кожен метр землі військовим доводиться "вигризати". Ворог сильно замінував територію і йти вперед – дуже важко.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів військовий Михайло Бакалюк на позивним "Депутат". Він – солдат 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура". Отримав поранення на Запорізькому напрямку. Довелося ампутувати ногу.

"Зробив крок вперед, а під ногою міна. Відчув, що піді мною щось сталося. Наче потрапив в бетонозмішувач. Наче земля з-під ніг пішла. Потім мене оглушило. На рівні рефлексів закрив рот і очі. Призупинив дихання. Але все одно відчув неприємний запах, а в обличчя полетіла земля. Далі – все уповільнено. Ніби почав втрачати свідомість. Були думки, що це все. А я не встиг своїх обдзвонити і сказати, що це кінець. Це долі секунди. Потім відчув, що нижня ліва сторона не рухається. Відчув гострий біль у лівій долоні. У попереку – ніби хтось щось мені присмалив. Пекучий біль, буцімто гаряча лава на мене потрапила. З переляку почав кричати – два затяжних вигуки було. Опанував себе і спробував накласти турнікет. Але не вийшло, бо впав і спорядження заважало. Почав голосно кричати до побратимів, вони вже допомогли", – сказав Бакалюк.

Переживав, що через нього побратими можуть отримати поранення, розповів військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зробив крок уперед, а під ногою міна. Наче потрапив у бетонозмішувач" – Михайло "Депутат" Бакалюк

"Поки їм доведеться мене евакуювати. Тому що розслаблене людське тіло понад 90 кілограмів нести не так просто. Піді мною ноші рвалися. Переживав, що хлопці наступлять на міну. Ціна звільнення кожного метра дуже висока. Це в кращому випадку втрата кінцівок, в гіршому – віддаєш життя. Було навіть відчуття провини перед хлопцями, що створив проблеми", – уточнив Бакалюк.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, тривають важкі бої. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

На східному фронті ситуація дещо загострилася. Зокрема, ворог два дні поспіль активно наступає на Куп'янському напрямку на Харківщині.

Зараз ви читаєте новину «"Піді мною ноші рвалися. Переживав, що хлопці наступлять на міну" – військовий розповів, як втратив ногу на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі