вівторок, 06 серпня 2013 17:42

Подальшу долю приміщення лікарні для хворих на ВІЛ вирішать експерти

Подальшу долю приміщення лікарні для хворих на ВІЛ вирішать експерти
Фото: gazeta.ua

Що буде з приміщенням клініки Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, яка розташована біля Києво-Печерської Лаври у Києві, поки не відомо. Це визначать експерти після того, як лікарі та пацієнти покинуть лікарню, а у самому приміщенні проведуть знезараження. Про це розповів головний лікар клініки Костянтин Легеза.

"Цікавився цим питанням у відділі капітального будівництва при Лаврі. Після того, як ми виїдемо тут проведуть знезараження. Експерти визначать подальшу долю будівлі відповідно до того у якому стані знаходяться стіни. Ця будівля історична, має більше 60-річну історію. Стіни руйнували вода, грибок, пліснява. Вона не відповідає жодним вимогам перебування будь-яких хворих. Тут немає вентиляції, каналізації", - розповів він.

Будівлю лікарні уряд передав до підпорядкування Лаври. Більшість хворих на ВІЛ та гепатит вже виписали. Важкохворих переселили до інших лікарень. У лікарні лікувалось 110 хворих.

Нагадаємо, боротьба за приміщення клініки на території Лаври вже триває багато років. Останні три роки у ЗМІ час від часу з'являлись повідомлення про те, що клініку виселяють. Раніше у ЗМІ повідомляли, що пацієнтів виписують з клініки, де лікуються хворі на гепатит та ВІЛ, проте нове приміщення лікарні на вул. Амосова, 5 не добудоване. У ньому немає вікон та дверей.

 

Зараз ви читаєте новину «Подальшу долю приміщення лікарні для хворих на ВІЛ вирішать експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі