вівторок, 02 листопада 2021 18:14

Почнуть із Харкова: забиратимуть авто в любителів швидкості, які не платять штрафи

Почнуть із Харкова: забиратимуть авто в любителів швидкості, які не платять штрафи
16-річний Микола Харківський за кермом позашляховика Infiniti проїхав на червоне світло світлофора на великій швидкості та зіткнувся із легковим авто Chevrolet. Водій останнього 58-річний Ігор Носов загинув миттєво. Фото: hk.npu.gov.ua

Державна виконавча служба вилучатиме транспортні засоби у водіїв-боржників, які не сплачують штрафи за суттєве перевищення швидкості на міських автошляхах.

Поштовхом до такої радикальної позиції Мін'юсту стали резонансні ДТП у Харкові, повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко в коментарі виданню Borg.Expert, цитує Мін'юст.

За попередніми даними Нацполіції, там швидкість автомобілів порушників перевищувала позначку в 180 км/год. Тому вилучення авто водіїв-боржників, які перевищують швидкість у містах, розпочнеться саме з Харкова.

Потім цю ініціативу реалізують у Києві, а згодом і в усій Україні. Поки що умовною "цифрою реагування" обрали перевищення швидкості в 150 км/год.

"Колеги з МВС систематизували певну інформацію щодо порушників, які значно перевищують швидкість (ідеться саме про стиль їзди в містах, а не на автошляхах). Як і прогнозували, такими порушниками є одні й ті ж люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові Infinity знову вбив людину. На тому ж проспекті

Тому в Мін'юсті вирішили долучитися до наведення ладу на дорогах, оскільки, як виявилося, любителі швидкої їзди водночас не надто полюбляють сплачувати штрафи за такі порушення. Якщо людина дозволяє собі їздити містом зі швидкістю в понад 150 км/год, вона має за це відповідати. Особливо за умови, якщо вона не тільки порушує швидкісний режим, але й не сплачує штрафи за перевищення. Водії з такою манерою пересування піддають небезпеці інших громадян", - каже Гайченко.

Виконавча служба за наявності законних підстав ініціюватиме й із МВС вилучатиме за борги автомобілі "швидкісних" порушників.

У Харкові таких "системних" порушників швидкісного режиму їзди налічують до 10 осіб, за даними журналістів. У Києві - до 30. Загалом в Україні - майже 150 водіїв.

26 жовтня в Харкові 16-річний Микола Харківський за кермом позашляховика Infiniti проїхав на червоне світло на великій швидкості й зіткнувся з легковим авто Chevrolet. Від потужного удару легковик буквально розірвало на частини. Водій 58-річний Ігор Носов загинув миттєво. Водій і пасажири люксового авто травмувалися.

18 жовтня 2017 року в Харкові студентка 20-річна Олена Зайцева за кермом Lexus влетіла на швидкості у Volkswagen Touareg бізнесмена Геннадія Дронова. Від удару її авто відкинуло в натовп. Шестеро людей загинули, п'ятеро скалічилися.

Зараз ви читаєте новину «Почнуть із Харкова: забиратимуть авто в любителів швидкості, які не платять штрафи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі