вівторок, 12 лютого 2008 08:12

Південнокорейська поліція затримала палія сеульської брами Намдемун

Увечері в понеділок поліція Південної Кореї затримала 70-річного громадянина, який стверджує, що підпалив церемоніальні ворота Намдемун у Сеулі, один з основних пам"ятників культурної спадщини країни, передає агентство France Presse.

За даними південнокорейських інформагентств, удома в підозрюваного на прізвище Чхе знайшли одяг і сумку, про яких розповідали свідки, що бачили вірогідного палія. Крім того, під час обшуку поліція вилучила пляшку розчинника і шкіряні рукавички.

З"ясувалося, що в 2006 році затриманий вже намагався підпалити імператорський палац у Сеулі. Тоді поліція присікла спробу вандалізму, і Чхе отримав умовний термін.

Нагадаємо, пожежа, яка практично знищила ворота Намдемун, сталася ввечері в неділю. Правоохоронні органи відразу запідозрили, що загоряння було результатом підпалу.

Як повідомили в Адміністрації з культурної спадщини, відновлення воріт займе не менші двох років і коштуватиме близько 20 мільйонів доларів. Власті країни і прості громадяни приголомшені втратою частини національного надбання, відзначає AFP.

Офіційна назва воріт Намдемун (Великі південні ворота) - Суннемун (Ворота високих церемоній). Вони були побудовані в 1398 році, коли Сеул став столицею Кореї, і були частиною кріпосної стіни, що оточувала місто. У 1447 році Намдемун перебудували, і за 600 років своєї історії конструкція регулярно ремонтувалася. Остання масштабна реконструкція була проведена в 1961-1963 році, коли реставратори відновили деталі, зруйновані під час японської інтервенції в 1910-1945 роках і Корейської війни 1950-1953 років, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Південнокорейська поліція затримала палія сеульської брами Намдемун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі