неділя, 27 лютого 2022 18:16

Півмільйонний мітинг у Берліні та посланий "нах" російський корабель у Грузії: як світ підтримує Україну
6

Велелюдний мітинг пройшов на підтримку України в центрі Берліна
Фото: Facebook
За мир в Україні вийшли на вулицях Праги - велелюдна акція проходить 27 лютого
Акція за мир в Україні пройшла в Сан-Франциско
Мітинг на вулицях Санкт-Петербурга
У мережі створюють колажі. де путіна й Зеленського порівнюють із героями "Володаря кілець"

Близько 4 години ранку 24 лютого країна-агресорка Росія напала на Україну. Ворог намагається проникнути вглиб держави, підриваючи стратегічні об'єкти та обстрілюючи житлові квартали. Бойові дії ведуться на Сході, Півдні, за Харків, Київ та інші міста України. Світова спільнота категорично засуджує дії президента РФ Путіна, який віддав наказ наступати на мирну Україну. Мітинги на підтримку України відбуваються на площах та вулицях світових міст.

Gazeta.ua зібрала добірку найзнаковіших акцій на підтримку України, які зараз відбуваються у Європі, США та в Єгипті.

Акція на підтримку України пройшла в турецькому Стамбулі. Люди зібрались із синьо-жовтими прапорами й скандували гасла проти війни.

Один із найбільш багатолюдних мітингів за мир в Україні пройшов у Берліні. На нього вийшли близько пів мільйона людей.

Автор: Facebook
  Велелюдний мітинг пройшов на підтримку України в центрі Берліна
Велелюдний мітинг пройшов на підтримку України в центрі Берліна

На підтримку України люди вийшли на вулиці Талліна.

"У Естонії відбулася найбільша в історії країни демонстрація. Вона сталася на підтримку України. Президент Алар Каріс разом з народом підтримав нас. Все буде Україна. Все вже Україна! #StandWithUkraine", - написала у Facebook Ірина Белан.

Велелюдна акція на підтримку України відбулася біля Посольства України в Азербайджанській Республіці. Люди стояли з прапорами та плакатами. На них - подяка ЗСУ та засудження дій путіна.

Більшість учасників - у вишиванках.

Про акцію на підтримку України у Сан-Франциско написала мистецтвознавиця Аліса Ложкіна. Вона повідомила, що брала участь у мітингу та додала фото.

"Співали гімн, читали вірші Олександри Смілянської про російський військовий корабель. Одна екзальтована жінка намагалася палити свій російський паспорт. Хтось кричав: Путін – хуйло, а з іншого боку, не потрапляючи до нот, затягли "Червону руту".

Це все, звичайно, безглуздо і злочинно мало. Але для багатьох, хто прийшов сюди після трьох безсонних ночей та хвилювань за рідних, що сидять в Україні по підвалах та бомбосховищах, це був ковток свіжого повітря", - написала Ложкіна.

Автор: Аліса Ложкіна Facebook
  Акція за мир в Україні пройшла в Сан-Франциско
Акція за мир в Україні пройшла в Сан-Франциско
Мітинги на підтримку України пройшли у Швеції. Люди виходили на вулиці з синьо-жовтими прапорами та плакатами, де зображення путіна супроводжували труни та кров.
Українські фехтувальники влаштували акцію підтримки України у Єгипті. Спортсмени перебувають там на змаганнях.
"Наші рапіристи на Кубку світу з фехтування у Єгипті🇪🇬, куди вони вилетіли за день до початку війни в Україні, відмовилися виходити на одну доріжку з представниками країни-агресора і заявили "#stopthewar #SaveUkraine", - підписали відео.

Мітинг проти війни в Україні відбувся і в білоруському Мінську. Білорусь у війні стала союзницею окупанта - Росії. На відео видно, що людей на мітинг прийшло небагато, проте вони, однак, стійко скандують антивоєнні гасла.

Також на мітинг вийшли в Санкт-Петербургу. Мешканці міста скандують антивоєнні гасла і вимагають у свого президента припинити війну з Україною.

На сторінці Сухопутних військ ЗСУ виставили відео, на якому помічник капітана грузинського корабля відмовився співпрацювати з російським судном і запрявляти їх пальним.

"Російський корабель, йди нах", - повторив помічник капітана фразу захисників острова Зміїний, які героїчно загинули після того, як відмовились здатися Росії.

Українські митці активно створюють мотиваційні твори мистецтва. Картини, вірші, фото - піднімають бойовий дух у війні з окупантом.

Зараз ви читаєте новину «Півмільйонний мітинг у Берліні та посланий "нах" російський корабель у Грузії: як світ підтримує Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі