середа, 16 жовтня 2013 10:01

Після нетривалих холодів в Україні знову буде бабине літо

Після нетривалих холодів в Україні знову буде бабине літо
Фото: slovovolyni.com

Бабине літо не закінчується - після нетривалих холодів тепло знову повернеться в Україну, запевняють у Гідрометцентрі.

"Зараз дуже нестійкий характер погоди, дощі будуть 16-19 числа, а також короткочасні - 22-го та 23-го. В останні дати в західних, північних і східних областях можливий навіть мокрий сніг", - розповів заступник голови Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. За його словами, відчутно похолодає 20-23 жовтня. В ці дні по всій Україні вночі буде від трьох градусів морозу до трьох тепла, в південних областях - трохи тепліше, до семи тепла. Правда, денна температура буде комфортнішою.

"На рівні +8-15 градусів, трохи холодніше - на заході та півночі, +3-9 тепла. Нічні морози торкнуться лише півночі, - каже Прокопенко. - З 23-24 жовтня тепло, що бачимо зараз, повернеться в Україну. Вдень повітря прогріється до +10-16 градусів, на Закарпатті, можливо, - до +18".

За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, до кінця місяця буде тільки холоднішати, середньодобова температура впаде до +5-6 градусів, і після 23-25 жовтня всій Україні, крім півдня, варто чекати нічних заморозків: "Зима прийде з 15-17 листопада, випаде сніг, і вночі будуть заморозки".

Зараз ви читаєте новину «Після нетривалих холодів в Україні знову буде бабине літо ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі