понеділок, 03 серпня 2009 16:17

Пірати вже ділять $2,7 мільйона за судно з українцями на борту

Пірати вже ділять $2,7 мільйона за судно з українцями на борту

Сомалійські пірати отримали 2,7 мільйона доларів викупу за німецький контейнеровоз Hansa Stavanger, на борту якого в числі 24 членів екіпажу знаходяться російські громадяни, і обіцяють звільнити судно після перерахунку грошей.

"Ми отримали 2,7 мільйона доларів викупу за німецьке судно Hansa", - сказав по телефону представник піратів, що назвався Абді.

"Зараз ми ділимо гроші. Скоро ми покинемо судно", - повідомив він.

Німецький контейнеровоз Hansa Stavanger був захоплений сомалійськими піратами 4 квітня за 400 кілометрів від портового міста Кісмайо (Kismayu). Його екіпаж складається з двох громадян України, трьох російських громадян, п"ятьох громадян Німеччини і 14 філіппінців.

Захоплене судно - споруди 1997 року, прапор Німеччини. Контейнеровоз виходив з Джебель Алі (ОАЕ) до Момбасу (Кенія) і далі - до Дар-ес-Салам (Танзанія).

На початку липня капітанові контейнеровоза - громадянинові Німеччини - вдалося відправити своїй дружині по електронній пошті лист, у якому він повідомив про тяжке становище екіпажу і попросив про допомогу. Капітан розповів, що пірати загрожують почати розправу над моряками, вичерпавши ліміт терпіння у зв"язку з тривалим ходом переговорів щодо викупу судна.

Влада Сомалі не може справитися з проблемою піратства через громадянську війну в країні, що триває вже понад 15 років. За даними ООН, у 2008 році біля берегів Африканського Рога було зареєстровано 120 нападів морських розбійників на торгові судна.

За матеріалом forUm

Зараз ви читаєте новину «Пірати вже ділять $2,7 мільйона за судно з українцями на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі