пʼятниця, 22 січня 2010 15:16

Пірати пообіцяли вбити британську пару через п"ять днів

Пірати пообіцяли вбити британську пару через п"ять днів

Пірати Сомалі збираються вбити когось із британського подружжя, захопленого в Індійському океані, якщо найближчим часом не отримають за них викупу, повідомляє The Independent.

За словами 55-річної Рейчел Чандлер, якій вдалося в четвер, 21 січня, зв"язатися з журналістами, пірати погрожують вбити її або Пола Чандлера протягом чотирьох-п"яти днів.

Також Рейчел Чандлер повідомила, що пірати застосовували до них насильство і прикладом вибили жінці зуб. Чоловіка та дружину утримають окремо один від одного і зрідка дозволяють зв"язатися по телефону.

Яхта подружньої пари з Великої Британії була захоплена піратами на шляху від Сейшельських островів до берегів Танзанії 23 жовтня 2009. Потім загарбники вимагали від родичів Чандлерів і міністерства закордонних справ Великої Британії сім мільйонів доларів викупу. Таку суму викупу пірати пояснили бажанням покрити збиток від операції НАТО проти піратів поблизу Сомалі.

За деякими даними, пізніше пірати суттєво знизили суму викупу, і переговори велися про 70 тисяч євро.

Під час захоплення яхти Чандлерів, неподалік від місця подій, перебував військовий корабель Великої Британії, проте він не став стріляти по загарбникам, тому що моряки боялися випадково вбити когось із подружжя.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Пірати пообіцяли вбити британську пару через п"ять днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі