середа, 18 листопада 2009 17:17

Сомалійські пірати вдруге атакували один і той самий корабель

Сомалійські пірати напали на корабель Maersk Alabama вдруге за останні сім місяців, проте охоронці на борту корабля відбили спробу захоплення, повідомляє Associated Press.

Пірати вже захоплювали Maersk Alabama в квітні минулого року, взявши капітана корабля Річарда Філіпса у заручники. Його тримали під дулом пістолета в шлюпці протягом п"яти днів. Підрозділ "Морських котиків" звільнив Філліпса, вбивши трьох піратів під час сміливого нічного нападу.

Сомалійські пірати напали на судно із застосуванням автоматичної зброї в середу рано вранці, на відстані близько 350 морських миль на схід від узбережжя Сомалі, але команда корабля швидко зрозуміла до чого діло йде, відкривши вогонь у відповідь. Спроба захопити корабель була зірвана.

Командор Джон Гарбор, речник Військово-Морських Сил ЄС, назвав "чистим випадком" те, що Maersk Alabama був вдруге вибраний ціллю для атаки.

"Це не перше судно, на яке напали двічі, і є значний шанс, що пірати будуть атакувати кожне судно, яке проходить через дану зону. Принаймні на цей раз вони мали на борту засоби захисту, які допомогли відбити атаку".

Минулого місяця, капітан Філліпс заявив в інтерв"ю Associated Press, що він серйозно планує покинути морське життя після того випадку. Він отримав контракт на видання книги і, можливо незабаром почнуться зйомки фільму.

Під час квітневого нападу Філліпса оголосили героєм, коли він з усіх сил допомагав команді, допоки не був взятий у заручники. Сам капітан каже, що це не було добровільним рішенням, як вважали деякі з його команди.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати вдруге атакували один і той самий корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі