середа, 02 червня 2010 16:32

Підняття комунальних тарифів тільки збільшить борги киян

Підняття комунальних тарифів тільки збільшить борги киян

Реальна вартість житлово-комунальних тарифів значно вища, тому їхнє підняття економічно виправдане.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив директор Української асоціації виробників альтернативного твердого палива, експерт з енергетичних питань Іван Надєїн.

"У Києві були найнижчі тарифи, порівняно з рештою України. Минулого місяця було рішення апеляційного суду щодо законності компенсувати різницю в тарифах. Таким чином влада готувалась до їхнього підняття", - сказав він і припустив, що найближчим часом це рішення скасують.

Інше питання, за словами Надєїна, що заборгованість населення постійно зростає навіть при попередніх тарифах.

"Сьогодні це вже більше 12 млрд грн. Підняття тарифів нічого не дасть, а тільки виростуть борги", - наголосив експерт.

На його думку, такий крок київської влади може символізувати те, що місцеві вибори у Києві цієї осені відбуватись не будуть.

"Якби вибори відбулись 31 жовтня, то тарифи підняли б після них. Це питання ще не вирішилося, тому не виключене підняття тарифів загалом по Україні", - зазначив Надєїн.

Фахівець зауважив, що це підняття тарифів - поступове.

"Наступне буде у жовтні, листопаді. Цим київська влада не обмежиться", - підкреслив Надєїн і додав, що "опозиція вже взяла це питання на свої прапори".

Як відомо, у квітні міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов, коментуючи зниження ціни на російський газ, заявляв, що комунальні тарифи підвищуватися не будуть.

Зараз ви читаєте новину «Підняття комунальних тарифів тільки збільшить борги киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі