четвер, 06 травня 2010 12:16

Під час безладів у Греції загинула вагітна жінка

Під час безладів у Греції загинула вагітна жінка
Жертвами безладів в Афінах стали, щонайменше, три людини - дві жінки і чоловік. Одна з жінок була вагітною.

Вони загинули 5 травня під час пожежі в будівлі банку, яку демонстранти підпалили за допомогою "коктейля Молотова". У Греції це перші смерті учасників заворушень за останні 20 років протестів.

У результаті профспілка банкірів OTOE закликала своїх членів провести страйк впродовж 24 годин, засудивши насильство, але при цьому вказавши, що смерть банкірів стала наслідком політики уряду. Співробітники грецьких банків, колеги яких загинули напередодні в масових заворушеннях в Афінах, оголосили страйк.

У середу, 5 травня опівночі за місцевим часом у Греції розпочався загальнонаціональний страйк. В акціях протесту по всій країні беруть участь десятки тисяч людей. Впродовж доби в Греції були закриті аеропорти, зупинений рух поромів і потягів. Не працювали держустанови, деякі медичні установи і музеї.

Для відновлення порядку в Афінах, де страйк спричинив зіткнення демонстрантів з поліцією, місцева влада мобілізували всіх співробітників поліції.

2 травня прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу оголосив про досягнення домовленості по кредиту на 110 мільярдів євро з МВФ і ЄС. Він повідомив, що в обмін на фінансову допомогу Греція взяла на себе зобов'язання виконати низку умов, необхідних для отримання кредиту, в тому числі - скоротити дефіцит бюджету і переглянути податкове законодавство.

Грецькі профспілки визнали запропоновані Папандреу заходи щодо виходу з кризи несправедливими. На їхню думку, в першу чергу від них постраждають працівники, а власників великих компаній і фінансистів, яких населення країни вважає винними в кризі, вони не зачеплять.

Lenta.ru, Reuters
Зараз ви читаєте новину «Під час безладів у Греції загинула вагітна жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі