неділя, 22 лютого 2009 18:14

Періс Хілтон назвали найгіршою актрисою року

Періс Хілтон назвали найгіршою актрисою року

Періс Хілтон завоювала три нагороди на церемонії вручення "Золотої малини" - кінематографічній антипремії, яка відбулася в Лос-Анджелесі.

Хілтон стала найгіршою актрисою року ("Красуня і потвора"), зіграла в найгіршому екранному дуеті року (той же фільм) і визнана найгіршою актрисою другого плану (Repo! The Genetic Opera).

Фільм "Індіана Джонс і Королівство Кришталевого черепа" став найгіршим сиквелом.

Стрічці "Секс-гуру" дісталися три нагороди: найгірша картина, найгірший актор (Майк Майєрс), найгірший сценарій.

Пірс Броснан став найгіршим актором другого плану ("Мама Міа!")

Довідка gazeta.ua

"Золота  малина" (англ. Golden Raspberry) - придумана в 1980 році американцем Джоном Вілсоном антинагорода, що відзначає найгірші акторські роботи, сценарій, режисуру, кінопісню і фільм року.

Розглядається як доповнення до премії "Оскар" - за традицією номінанти "Золотої малини" оголошуються за день до оголошення оскарівських номінантів, лауреати - за день до лауреатів "Оскара". Назва походить від жаргонного значення англійського слова raspberry - непристойний звук, що нагадує звук випуску газів з кишечника.

Присуджується за підсумками голосування членів так званого Фонду "Золота малина" (Golden Raspberry Award Foundation, GRAF). До фонду входять більше 500 анонімних членів з 12 країн, голосування відбувається поштою. Призом є пластмасова ягода малини, покрита золотою фарбою з пульверизатора. Кожен приз коштує менше 5 доларів, включаючи податок з продажів (8 % у Каліфорнії).

За матеріалами АР, gazeta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Періс Хілтон назвали найгіршою актрисою року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі