середа, 05 грудня 2007 18:09

Перелік причин завести домашнього улюбленця

Перелік причин завести домашнього улюбленця
Коли ми розмірковуємо над тим, як зняти стрес, на думку зазвичай приходять такі методи, як медитація, йога, ведення особистого щоденника. Поза сумнівом, вони хороші!А як тобі ідея обзавестися новим другом, який допоможе тобі зняти напругу і поліпшити самопочуття?!

Дослідження показують, що тварини теж можу надавати велику моральну підтримку набагато краще людей, є відмінними антидепресантами і покращують наше самопочуття! А ось ще декілька переваг того, щоб завести пухнастого друга:

1. Домашні тварини дисциплінують, адже вони повністю залежать від своїх господарів. Так, наявність домашньої тварини поза сумнівом внесе чіткий розпорядок до вашого дня. Хороший приклад тому - ранкові прогулянки. Адже ніхто не хоче, повернувшись з роботи, виявити "сюрприз" на своєму персидському килимі або побачити диван в жахливому стані. Тому ви регулярно кожен ранок прокидаєтеся раніше, щоб прогулятись з своїм вихованцем. І це разом з іншими обов"язками, покладеними на вас: регулярне годування і турбота про вашого друга. Але якщо ваше життя вже і так розплановане на декілька днів вперед і у вас немає навіть вільної хвилинки, тоді вам краще обзавестися акваріумом з рибками.

2. Собаки - чудовий спосіб заводити нові знайомства. Забудьте про інтернет - собака - ось кращий засіб для того, щоб почати розмову. Прогулянка з улюбленим вихованцем допоможе вам обзавестися великою кількістю нових друзів, що є хорошим способом зняти стрес. Особливо це допоможе нетовариським і сором"язливим. Люди самі заведуть розмову, цікавлячись породою або просто спостерігаючи за собакою. Іноді розмови так і залишаються на рівні "собаки", а іноді переходять в захопливий взаємний обмін інформацією.

3. Домашні тварини піднімають настрій. Справжні любителі домашніх тварин просто не можуть перебувати в поганому настрій, коли на них дивляться люблячі оченята цуцика, або коли м"який, пухнастий котик просить, щоб його погладили.

Дослідження підтверджують той факт, що тварини покращують настрій. Недавно проведене дослідження довело, що люди, хворі СНІДом набагато рідше впадають в депресію, якщо у них є домашній улюбленець.

4. Домашні тварини є хорошим стимулом для прогулянок і фізичних вправ. Ігри з домашніми тваринами дуже популярні серед багатьох сімей; собака може надихнути дитину на виконання фізичних вправ і тим самим допомогти позбутися повноти, властивої дітям. Крім того, дослідження, проведене американцями, показало, що у пацієнтів, які мають домашню тварину, збільшуються шанси на виживання і швидке одужання протягом подальшого року після серцевого нападу завдяки іграм з домашніми тваринами.

5. Тварини нормалізують тиск. Лікарські препарати здатні понизити тиск, але через зовнішні чинники (стрес, напруга) вони не можуть проконтролювати і вберегти вас від різких стрибків кров"яного тиску. Проте, за наслідками спостереження за групою американських фондових брокерів, страждаючих гіпертонією, було виявлено нижчий тиск і спокійний серцевий ритм у тих, хто має домашніх улюбленців, ніж у тих, у кого їх немає. Як тільки вони дізналися про це, багато хто відразу ж кинувся обзаводитися домашніми тваринами.

6. Домашні тварини здатні розряджати обстановку в сім"ї і згладжувати конфлікти - собака породи Шеппард завжди втрутиться, коли відчуває, що обстановка накалюється. На додаток до того, що тварини прищеплюють дітям співчуття, відповідальність і турботу, вони ще є і хорошими друзями дітей і їх партнерами в іграх. Крім того, в кінці дня ваш вихованець не подивиться на вас з докором за те, що ви дивитеся Супер Боул. Вони прекрасні!

7. Домашні тварини зміцнюють імунітет. Раніше вважалося, що якщо в будинку є кішка або собака, то у дитини обов"язково розвинеться алергія або астма. Проте, велика кількість проведених досліджень довели зворотне: у дітей, які виховуються в будинку з "волохатими тваринами" (кішок або собака) ризик розвитку алергії або астми значно менший.

Учені зробили аналіз крові немовлят відразу ж після народження і рік потому. Вони хотіли виявити алергічну реакцію, зміни імунітету і реакцію на бактерії в навколишньому середовищі. Було встановлено, що аналізи крові малюків, які ростуть в сім"ї, де є тварина, показали алергічну реакцію на тварин набагато у меншій мірі, ніж аналіз крові дітей, які ростуть без домашніх тварин, - 19 проти 33 відсотків. Більш того, імунна система 1-ої групи дітей виявилася міцнішою.

8. Домашні тварини рятують від самоти і дарують нам безмежну любов. Улюбленці завжди приходять в ту хвилину, коли вони потрібні (чого дуже часто не можуть зробити люди). Вони здатні дати вам любов і дружбу, з ними можна насолодитися тишею, поділитися секретами і бути впевненим, що вони вічно зберігатимуть їх, а також наші вихованці - знамениті майстри по згортанню калачиком де-небудь біля нас. Тварини - це кращий засіб від самоти.

9. Тоді як всі ми вважаємо за краще ділитися своїми проблемами з приятелем, який виступає як слухач, учені з"ясували, що набагато ефективніше і краще провести цей час з домашнім вихованцем. Недавні дослідження показали, що виконуючи дуже складне завдання, яке вимагає великої напруги, люди, з якими в той момент знаходився їх улюбленець були схильні до стресу в набагато меншому ступені, ніж ті, кого підтримував кращий друг або навіть чоловік(а). Можливо, це пояснюється тим фактом, що тварини не оцінюють нас, а просто люблять.

10. За даними досліджень, у людей, страждаючих хворобою Альцгеймера, відбувається значно менше нападів, якщо в будинку є тварина. Вигул собаки або сам процес догляду за вихованцем забезпечують літніх людей необхідними фізичними вправами і дружньою компанією.

Отже, чи є ви власником домашньої тварини через терапевтичні чинники, або просто через те, що ви не можете порозумітися з людьми, наступного разу, коли з тієї або іншої причини вам захочеться накричати на нього, зірватися, просто подивіться йому в очі і скажіть: "Спасибі, друже". Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Перелік причин завести домашнього улюбленця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі